‘Gedeeld lidmaatschap’ bij De Rossumdaerpers

‘Gedeeld lidmaatschap’ bij De Rossumdaerpers
Om iets te doen aan de wachtlijst voor nieuwe leden (die al jaren bestaat, omdat meer mensen zich bij de vereniging willen aansluiten dan er plaats is in de sporthal van dorpscentrum De Wieken) heeft carnavalsvereniging De Rossumdaerpers het ‘gedeeld lidmaatschap’ in het leven geroepen. Dat maakte voorzitter Jan van Bussel bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vaassense club. Mensen die op de wachtlijst staan, hebben hierover al een brief ontvangen. De vereniging zit al jaren ermee in de maag met het feit dat zij ‘slechts’ vijftienhonderd leden kan hebben. Het heeft immers tot gevolg dat mensen die lid willen worden, op een wachtlijst komen en pas na verloop van tijd kunnen toetreden tot De Rossumdaerpers. Voor hen komt er nu een kans met het ‘gedeeld lidmaatschap’. ,,Het blijkt dat de grootste belangstelling voor de zaterdag is. Hiermee kunnen we mensen gegarandeerd toegang geven tot de feesten op zondag, maandag en dinsdag. Verder komen zij als eerste in aanmerking voor een compleet lidmaatschap als er plaats is. We hopen hiermee een zet te doen om zo veel mogelijk mensen van onze activiteiten te laten genieten”, aldus de voorzitter. Van Bussel onderstreepte voorts dat er een andere  invulling komt van de dinsdagmiddag bij De Rossumdaerpers. Er is dan geen leeftijdsbeperking meer. De lange tafels blijven wel, waardoor er een feest wordt gecreëerd dat lijkt op de Oostenrijkse avond van de oktoberfeesten, maar dan wel met carnavalsmuziek en carnavalssfeer. Hiervoor zijn verder verschillende carnavalsverenigingen uit andere plaatsen uitgenodigd om onze regionale functie van De Rossumdaerpers te onderstrepen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.