Harrie Huntink Lid van Verdienste bij KCVO

Harrie Huntink Lid van Verdienste bij KCVO
Harrie Huntink is tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging KCVO uitgeroepen tot Lid van Verdienste. Hij werd op deze manier door voorzitter Robert Dijkman gehuldigd voor zijn vele werkzaamheden die hij voor de club verrichte. De preses mocht verder Henk uit den Bogaard en Marjan Gabriël in het spreekwoordelijke zonnetje zetten, want zij zijn de Verenigingsman en -vrouw van 2012. In een weer (zoals altijd) overvolle kantine van voetbalvereniging KCVO tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie kregen de aanwezigen deze keer een extra huldiging. Harrie Huntink was nog geen 16 jaar toen trainer Brekelmans hem al liet debuteren in het eerste elftal, waarvoor hij twintig seizoenen zou uitkomen. Aanvankelijk stond hij in de spits, maar zijn voorkeur ging uit naar het middenveld. Dat dwong de speler uiteindelijk af. Hij was de man die vele KCVO – spitsen op maat bediende. Na te zijn gestopt met zelf spelen in de hoofdmacht, werd hij in 1984 hoofdtrainer. Dat hield hij drie jaar vol om vervolgens aan de slag te gaan bij Wissel, Heerde en SEH. In 2000 trad Huntink toe tot het bestuur en heeft sindsdien twaalf jaar de portefeuille voetbalzaken beheerd. In die periode was hij mede betrokken bij twee promoties naar de derde klasse en zette hij een duidelijk lijn neer bij de jeugdopleiding. Toch wist hij dat er meer te doen was bij een vereniging als voetbal alleen en hij maakte zich met name de laatste jaren verdienstelijk op het gebied van water en elektriciteit. Bij de realisatie van de veldverlichting op veld 2 en bij de bouw van de twee nieuwe kleedkamers was hij zeer nauw betrokken. Mede op basis van al deze inspanningen besloot het bestuur hem te benoemen tot Lid van Verdienste. Voorts waren er de traditionele huldigingen van de Verenigingsman en -vrouw. Dat gebeurde al voor de 31ste keer. Die eer bij de mannen ging naar Henk uit den Bogaard. Nadat hij begon als spelend lid groeide hij al snel uit tot een niet meer weg te denken schakel bij KCVO die vooral als lid van de sponsorcommissie grote verdiensten heeft. Maar Uit den Bogaard deed veel meer. Zo is hij al jaren de clubfotograaf en zat in het verleden onder meer in het bestuur van de club. Henk staat bekend als een sympathieke vent die zijn afspraken zeer goed nakomt en op wie de club altijd een beroep kan doen. De Verenigingsvrouw is een rasechte Vaassense, die dankzij haar zoons bij KCVO terecht kwam. En toen ontpopte ze zich al razendsnel als iemand die steevast klaar staat voor de club. Zo helpt Marjan Gabriël niet alleen wekelijks mee met het schoonhouden van de gebouwen, maar ook bij het vouwen en nieten van het clubblad: het Zwart – Witnieuws. Ze heeft bij alles wat ze doet niet het hoogste woord, maar juist een luisterend oor en vooral warme belangstelling voor anderen. ,,Een vrouw uit duizenden”, zoals Robert Dijkman haar typeerde tijdens de huldiging. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak benadrukte Dijkman erg blij te zijn met liefst 243 vrijwilligers op 578 leden. Toch riep hij iedereen nogmaals op om verantwoordelijkheid te nemen. Om de kosten voor het kunstgrasveld zo laag mogelijk te houden, wordt aan alle elftallen gevraagd een actie te bedenken die loopt van 1 februari tot 1 mei. ,,Het bestuur is klaar voor de toekomst, maar heeft nog steeds de hulp nodig van al zijn leden.” Zo sloot hij zijn toespraak af.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.