Vrijwilliger van het jaar

Vrijwilliger van het jaar
Mevrouw Van Triest – Ebbers is al zo’n veertig jaar bestuurslid en drijvende kracht van de afdeling Emst van de NCVB, de Christenvrouw en van de Hervormde Vrouwenbond. Ze werkte mee aan ‘de Schuilplaats’, een evangelisch begeleidingscentrum. Mevrouw Van Triest doet ook werk voor ‘Zie eens om’ en bezoekt alleenstaanden, schenkt koffie in De Boskamp en zamelt geld in voor het opknappen van het kerkelijk gebouw de Hoeksteen.
Genomineerden
De andere genomineerden waren de heer Evert van de Vosse uit Vaassen, mevrouw Petra van Amersfoort uit Vaassen en de heer en mevrouw Kamphuis uit Emst. Allen zetten zich voor veel verschillende doelen in als vrijwilliger. De heer Van de Vosse hielp met het vervoeren van goederen naar Polen, Albanië en Kosovo. Hij is chauffeur bij de Stichting Welzijn Ouderen, brengt voor Koppel post rond, is regelaar voor de ouderenbond KBO en was bestuurslid van Zang en Vriendschap. Petra van Amersfoort zet zich al twintig jaar met hart en ziel in voor handbalvereniging CVO in Vaassen. Bij CVO maakt ze als jeugdtrainer en -coach jongeren enthousiast om wat te maken van hun maatschappelijke stage. Verder is ze actief betrokken bij activiteiten van basisschool de Krugerstee en maakt ze deel uit van de commissie die ieder jaar de Huzarenbeker uitreikt aan een verdienstelijke organisatie of persoon in de Vaassense sportwereld. Ook de heer en mevrouw Kamphuis vinden hulp aan naasten iets vanzelfsprekends. De heer Kamphuis was negentien jaar lid van de kerkvoogdij/commissie van bijstand, assisteert bij rouw- en trouwdiensten, is hulpkoster en helpt bij werkzaamheden aan het kerkelijk gebouw De Hoeksteen. Mevrouw Kamphuis geeft al vele jaren lang hulp aan Emster eenzamen. Zowel de heer als mevrouw Kamphuis waren jarenlang betrokken bij hulptransporten van goederen naar Roemenië.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.