Sporter van het jaar

Sporter van het jaar
Romy Berends (14) werd het afgelopen jaar voor de vierde maal op rij Nederlands kampioen MTB in haar leeftijdscategorie. Het was dit jaar de laatste keer dat zij de titel in deze leeftijdscategorie bij de jeugd in de wacht kon slepen. Romy is lid van wielervereniging Houdt De Ketting Strak in Emst en ze is ook lid van mountainbikeclub Bar End in Apeldoorn. Romy Berends was al twee keer eerder genomineerd voor de Sportprijs, in 2009 en 2011, maar het is de eerste keer dat ze de Sportprijs wint.
Genomineerden
Romy Berends was samen met twee anderen genomineerd voor de Sportprijs: samen met het eerste elftal van voetbalvereniging c.s.v. VIOS uit Vaassen (seizoen 2011 – 2012) en met Aron Steenwoerd (22 jaar) uit Vaassen (tennis). Aron Steenwoerd tennist bij TC Vaassen en werd in 2008 op 17-jarige leeftijd voor het eerst clubkampioen bij de heren. Daarna werd hij ernstig ziek en werd er in 2009 bij hem een kwaadaardige vorm van kanker geconstateerd. Na zware behandelingen kon hij in 2010 de draad weer oppakken en is hij na veel doorzettingsvermogen teruggekeerd op zijn oude niveau: het afgelopen jaar werd hij opnieuw clubkampioen. Het eerste elftal van c.s.v. VIOS is de hoogst spelende amateurvoetbalclub uit de gemeente, en is na het kampioenschap in 2010, de degradatie in 2011, opnieuw kampioen geworden in 2012.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.