VIOS doet goede zaken tegen Dronten

VIOS doet goede zaken tegen Dronten
Omdat op kunstgras kon worden gespeeld ging de wedstrijd van VIOS in en tegen Dronten door. Een prima bespeelbaar veld maar wel een snijdende wind die het vooral voor de supporters onaangenaam maakte. Na de winterstop had VIOS het met winst in Lelystad tegen Unicum weer goed opgepakt. Ook tegenstander Dronten was aan een goede reeks bezig met 3 overwinningen op rij. Na twee minuten keek VIOS al tegen een achterstand aan. Uit de eerste aanval kwam een voorzet vanaf links ongelukkig tegen het been van een Vaassense verdediger. Hierdoor verdween bal onhoudbaar bij de tweede paal in het doel; 1 – 0. VIOS leek van slag door die snelle tegengoal. Het liet zich op alle fronten aftroeven door een veel fellere en fysiekere tegenstander. Na een kwartier kon het eerste kansje voor VIOS worden genoteerd toen goalgetter Erik Koldenhof bij een scrimmage voor het doel net niet bij de bal kon komen. In de 19e minuut was het aan doelman Stoker te danken dat de voorsprong niet werd uitgebreid toen hij prachtig redding bracht op een inzet van dichtbij. Vervolgens kreeg de thuisploeg meerdere kansen maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. In de 32e minuut leek VIOS kansrijk. Erik Koldenhof kon met veel moeite worden afgestopt maar Friso Mojet kon de afgeslagen bal niet voldoende hoogte meegeven om deze in het verlaten doel te plaatsen. VIOS mocht tevreden zijn dat het met slechts één tegentreffer naar de thee kon gaan. Na rust werd duidelijk dat deze wedstrijd 2 gezichten zou hebben. Waar VIOS er in de eerste helft totaal niet aan te pas kwam kon het in de tweede helft het initiatief in de wedstrijd terugveroveren. De door trainer Armzand doorgevoerde wissels pakten goed uit. Er kwam meer voetbal in de ploeg en daarmee ook kansen. In de 65e minuut kon de keeper van de thuisploeg nog redden op een schot van Erik Koldenhof. In de 76e minuut schoot Jelle Pol een vrije trap hard op doel. De door de keeper terug gebokste bal werkte Erik Koldenhof net langs de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut plaatste dezelfde speler een corner scherp bij de eerste paal waar Dennis de Jong de bal kon binnen prikken; 1 – 1. Weer 7 minuten later schoot Jelle Pol na een snelle aanval met zijn rechtervoet in de korte hoek maar de keeper kon ten koste van een corner redding brengen. De uitstekend ingevallen Jelle nam in de 89e minuut vanaf rechts een corner. De indraaiende bal werd door de keeper bij de eerste paal niet goed verwerkt en de winnende treffer was een feit; 1 – 2. Snel na de aftrap floot scheidsrechter Noortman voor de laatste maal. Een hard gelag voor de thuisploeg omdat in de rust bij de Vaassense supporters het gevoel heerste dat het al mooi zou zijn als hun ploeg met een punt uit de polder zou kunnen vertrekken. Naast 3 prijzen uit de rondom de wedstrijd georganiseerde verloting gingen ook de drie punten mee naar Vaassen en daarmee kwam het erg goed weg. Met dit resultaat handhaaft VIOS zich op de 4e plaats en voert samen met DFS de tweede periode aan. Zaterdag 2 maart speelt VIOS thuis tegen ESA dat op de 5e plaats van de ranglijst staat.  VIOS zal de herinnering aan het uitduel willen uitwissen toen het een complete offday had en kansloos met 8 – 2 verloor. Opstelling: Jelle Stoker, Joas Pol,  Dennis van Gortel, Alexander Nagelhout, Peter Beekman (`75 Daan Eggink), Jan Meijerink, Diedrik Peppelman, Danijel Militic (`46 Jorrit Mojet),  Erik Koldenhof, Friso Mojet (`65 Jelle Pol)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.