Modelspoorshow in de Wieken

Modelspoorshow in de Wieken
Tijdens de modelspoorshow op zaterdag 9 en zondag 10 maart a.s. komt er een rechtstreekse verbinding per spoor tussen Deventer en Vaassen. In model weliswaar. Modelspoorclub Deventer brengt dan namelijk haar Märklin spoorbaan naar Dorpscentrum De Wieken in Vaassen, tijdens de Open Dag van Modelspoorgroep IJsselland. De modulebaan van Modelspoorclub Deventer wordt digitaal bestuurd en ook de locomotieven zijn voorzien van digitale decoders. Het is een vlakke baan met een Duits landschap. De treinen rijden geen rondjes, maar werkelijkheidsgetrouw van A naar B en terug. Doordat de bediening van de lokomotieven met draadloze afstandbedieningen geregeld wordt, moet de “bestuurder” met zijn trein meelopen en onderweg zelf de seinen en wissels in de juiste stand zetten. Daardoor kunnen zes mensen gelijktijdig met de baan bezig zijn en bestaat er intensief contact met het publiek dat met de bestuurder mee kan lopen. De gebouwen op deze baan zijn zelfbouw werkstukken en zijn uniek in hun kwaliteit. De Modelspoorclub Deventer werkt continu aan uitbreidingen op deze fantastische baan. Ook de imposante modulebaan van Modelspoorgroep IJsselland is tijdens dit weekend volop in bedrijf. Er wordt intensief gereden met treinstellen en locomotieven van diverse Nederlandse spoorwegmaatschappijen. Een Fyra in model zult u dus niet aantreffen, maar wel allerlei ander spoorwegmaterieel wat u dagelijks door het Nederlandse landschap kunt zien voorbijrazen. De aanwezige leden geven u graag uitleg over de gebruikte technieken voor het maken van een modelspoorbaan, zoals landschapsbouw, scenery, elektrotechniek en modulebouw. Naast de twee grote modulebanen is er nog een treinbaan opgesteld waar kinderen naar hartelust zelf aan de stuurknop mogen draaien en zelf een modeltrein kunnen besturen. Ook mogen ze hun eigen modeltrein van huis meenemen om deze op de grote baan van Modelspoorgroep IJsselland te laten rijden. Deze moet dan wel in de schaal H0 (1:87) zijn uitgevoerd en op het twee-spoor gelijkstroomsysteem werken, zoals bijvoorbeeld modellen van Roco, Fleischmann, Piko, Lima en Trix. Dorpscentrum ‘De Wieken’ is te vinden aan de Molenstraat 15 te Vaassen en de Modelspoorshow is voor iedereen gratis toegankelijk op zaterdag 9 maart van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag 10 maart van 10:00 tot 16:00 uur. Meer informatie over de Modelspoorgroep IJsselland is te vinden op www.ijsselland.net

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.