Opnieuw verlies voor VIOS

Opnieuw verlies voor VIOS
Het thuisduel tegen Veensche Boys had VIOS met 2 – 1 gewonnen. Na het verlies tegen ESA was het de vraag of VIOS zich zou kunnen herstellen met de uitwedstrijd tegen de Boys in Nijkerkerveen. Op het kunstgrasveld kon goed worden gevoetbald ondanks dat het gedurende de gehele wedstrijd regende. In de eerste helft bleken beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen. De thuisploeg had meer balbezit maar kon geen grote kansen creëren. VIOS voetbalde goed mee maar kon evenmin in de voorste lijn een vuist maken. Naar later bleek zou VIOS bij de start van de tweede helft de wedstrijd verliezen. In de 49e minuut werd een voorzet vanaf rechts ongelukkig via het been van een VIOS –verdediger van richting veranderd. De bal verraste keeper Jelle Stoker in de korte hoek; 1 – 0. Een flinke tegenvaller omdat de goal uit het niets viel. Vier minuten later vergrootte Veensche Boys de voorsprong na een mooie aanval. Met een voorzet vanaf rechts werd de volledig vrijstaande Julius Wille bereikt die bal in de verre hoek eenvoudig tegen het net kon schieten 2- 0. Daarna ging VIOS beter voetballen en kwamen er kansen. Daan Eggink schoot een vrije trap net naast en Erik Koldenhof zag zijn vrije trap de lat raken. Een volgende vrije trap kon Alexander Nagelhout in het doel werken maar hij zag zijn actie wegens een duwfout afgekeurd. Hierna belandde VIOS met slordig spel in een slecht deel van de wedstrijd. Het dieptepunt werd in de 73e minuut bereikt toen Jelle Pol volstrekt onnodig zijn tegenstander in een luchtduel schopte en terecht het veld werd uitgestuurd. In de 79e minuut kon de thuisclub de voorsprong uitbreiden toen Jelle Stoker een schot moest lossen en de bal eenvoudig van dichtbij in het doel kon worden getikt; 3 – 0. De spreekwoordelijke eer werd een minuut later gered met een fraaie tegentreffer. De mee opgekomen Daan Eggink kon de bal vanaf de achterlijn voorzetten en vond het hoofd van Dennis de Jong die de keeper kansloos liet; 3 – 1. Daarna was VIOS zowaar dichtbij nog een doelpunt toen de ingevallen Peter Beekman met een kopbal uit een corner leek te scoren maar de bal werd door de doelman gered. In de laatste speelminuut leed VIOS in de verdediging balverlies en bereikte de thuisclub opnieuw vanaf de rechterflank de geheel vrijstaande Julius Wille die zijn tweede doelpunt kon scoren en daarmee de einduitslag op 4 – 1 bepaalde. Een nederlaag waar het in de rust zeker niet naar uitzag. Met een ongelukkige start van de tweede helft en een domme rode kaart werd het een kansloze wedstrijd. Zaterdag 16 maart speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit ’63. Tegen deze laag geklasseerde tegenstander moet het mogelijk zijn weer eens een overwinning te boeken. 

Opstelling: Jelle Stoker, Daan Eggink,  Dennis van Gortel, Alexander Nagelhout, Jorit Mojet, Jelle Pol, Jan Meijerink, Danijel Militic (`70 Peter Beekman), Dennis de Jong, Erik Koldenhof en Friso Mojet 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.