GEO.NL in nieuw jasje

GEO.NL in nieuw jasje
Na ruim 12 jaar gebruik te hebben gemaakt van de oude-layout van GEO heeft GEO.NL sinds deze week een compleet nieuwe layout en achterliggende database. “De site was nodig aan vernieuwing toe”, aldus Maurice Schalker. “Het beheer en onderhoud is door het gebruik van de nieuwe site een stuk makkelijker geworden. De basis staat nu en de komende weken zal meer functionaliteit worden toegevoegd. Te denken valt b.v. aan het zelf toevoegen van evenementen, etc. Ook alle deelnemers zullen de komende tijd worden toegevoegd in de nieuwe omgeving”. Steeds meer instanties kiezen ervoor om hun “nieuws” niet meer als e-mailbericht aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is de politie. Zo kreeg GEO.NL sinds haar oprichting al de politie-persberichten toegestuurd. Politie.nl heeft sinds 1 januari een nieuwe site, die de politieberichten aanbiedt als RSS (Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie)). Door gebruik te maken van de nieuwe layout en technieken worden deze nieuwsberichten over de gemeente Epe nu automatisch op GEO.NL geplaatst. De site biedt nog meer mogelijkheden. Zo is het ,door het gebruik van deze software, veel makkelijker om het verschenen nieuws ook direct op te nemen op sociale media. De facebook pagina https://www.facebook.com/Fotoserver, is daar een prima voorbeeld van. Op deze pagina verschijnt automatisch alle nieuwe items van GEO.NL, fotoserver.nl en heerdeonline.nl. Ook worden geplaatste video’s op Youtube automatisch opgenomen. “Zo ontstaat voor iedereen een win/win situatie” vervolgt Schalker. “Gebruikers hebben direct een actueler overzicht van het nieuws en als beheerder kun je volstaan met het plaatsen van je items op 1 plek, waarna het nieuws zich automatisch over de Social Media verspreidt.”
Naast de nieuwe look voor GEO.NL is ook de site van Nieuwsblad  Schaapskooi (heerdeonline.nl) aangepast. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.