Vocaal Theater Ensemble Foon in Hezebrink te Emst

Vocaal Theater Ensemble Foon in Hezebrink te Emst
Dorpshuis de Hezebrink uit Emst timmert de laatste tijd wel heel hard aan de weg met allerlei activiteiten. Zo komt in verband met “Hezebrink on tour” op zaterdag 6 april het Vocaal Theater Ensemble “FOON” naar Emst met “In de greep van de Tijd”. Een zandloper. En daarin twee handen waardoor het zand nog eens tussen de vingers wegloopt. Tijd! Dat is het thema van het splinternieuwe programma van Foon die zaterdag 6 april in de Hezebrink gaat uitvoeren. Meteen maar even: Dit is het meest gebalanceerde programma van het 14 koppige Foon ooit in haar nu twintig jarig bestaan.

Het publiek wordt vanaf de eerste seconde beet gegrepen en niet meer losgelaten in het nagenoeg volledig Nederlandstalige programma. “In de greep van de tijd” verhaalt over onze herkenbare dagelijkse race tegen de klok. Drukte, haast en de onmiskenbare daaruit voortvloeiende wrevel. “Opzij, opzij, opzij” In enkele minuten is de startsituatie neergezet. Drie schikgodinnen trekken zich het lot aan van het woeste ontaarde volk. Maar zij stuiten op een dwarse groep die zich bepaald niet meteen de les laat lezen. Een stevige aanpak is nodig om het volk tot nieuwe inzichten te brengen en rijp te maken voor een gezond vervolg van het bestaan. De muziek die het verhaal daarbij ten dienste staat vertelt het verhaal op geraffineerde wijze door zodat de gespeelde scènes onnodig lang duren. Een knap stukje werk van schrijver, artistiek leider en zangeres Ans Booij. Alle nummers, waar ze ook hun oorsprong mochten hebben, vallen schijnbaar als vanzelf op hun plek in het programma. Schijnbaar, want stuk voor stuk zijn ze in arrangementen, tekst en uitvoering geheel eigen gemaakt, tot het 100% Foon werd.


Het veelal musical- en cabareteske repertoire wordt op de juiste momenten afgewisseld met uptempo of zelfs Russische volksmuziek in “Marije”, waarbij de mannen het publiek direct mee krijgen of het humoristische “Wij zijn Foon”.

Een van de hoogtepunten is de “Pastorale”, waar met name de wonderschone en knap gearrangeerde slotakkoorden “Ik heb je lief, zo lief” nog wel even aan mochten houden.

Het spel en het decor worden eenvoudig gehouden. Geen overdreven of ongeloofwaardige dialogen en ongeveer iedereen kwam wel een keer aan bod.

Kaarten voor deze avond zijn per E-mail te bestellen op: blokpoela@zonnet.nl

Uiteraard zijn ze ook te koop bij dorpshuis “de Hezebrink”en kosten 12,50 euro.

Kinderen tot 12 jaar betalen 6 euro.

Kaarten in de voorverkoop die inmiddels is gestart t/m 30 maart 10,00 euro.

De zaal van de Hezebrink gaat open om 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur en het zijn allemaal vrije zitplaatsen.

Omdat dit de eerste voorstelling is van “Hezebrink on tour”, wordt bij binnenkomst iedereen een gratis welkomst drankje aangeboden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.