Dubbel clubrecord heren ZVV in landelijke competitie

Dubbel clubrecord heren ZVV in landelijke competitie
Afgelopen zaterdag vond de 4e ronde in de landelijke E.ON-zwemcompetitie plaats. De zwemselectie van ZVV reisde af naar Hengelo. In het allereerste programmanummer werden in 1 estafette maar liefst 2 clubrecords gezwommen! Verder zwom ZVV sterk, maar de eindstand in de competitie is nog onzeker, omdat niet alle uitslagen bekend zijn.  Meteen in het eerste programma werd de estafette 4 maal 200 meter vrije slag voor heren senioren gezwommen. Exact een jaar geleden zette het kwartet Stijn Temmen, Harm-Jan Wijnhoud, Jeroen van der Beek en Martin van der Berg het clubrecord op scherp in een tijd van 8 minuten en 47 seconden. Ditmaal trad dezelfde formatie aan: Stijn Temmen als startzwemmer liet een fantastische 2.04 noteren en verbeterde hiermee zijn eigen (individuele) clubrecord op de 200 meter vrije slag. Geïnspireerd door deze snelle tijd zwommen de overige heren net onder of net boven hun tijd, zodat het estafetterecord met maar liefst 11 seconden werd verbeterd naar een tijd va 8.36.82. Op de 200 meter vrije slag meisjes junioren 3 verbeterden Maud Temmen en Ilse van de Vlekkert hun persoonlijk record allebei met maar liefst 7 seconden. Dennis Buurman zwom 100 meter vrije slag bij de jongens jeugd 2 in een PR van 3 seconden en Marliene Grave verbeterde bij de meisjes jeugd 2 haar PR op de 100 meter schoolslag met 4 seconden. In de loop van deze week zullen alle landelijke uitslagen bekend worden. Voor ZVV een spannende week, want de voorlopige uitslagen geven aan dat ZVV net niet een beslissende wedstrijd hoeft te zwemmen om zich in deze landelijke C-klasse te handhaven.

Op de foto: Heren estafette 4×200 vrije slag: vlnr Harm-Jan, Jeroen, Martin en Stijn

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.