Opnieuw verlies VIOS

Opnieuw verlies VIOS
Afgelopen zaterdag was Zwart Wit’63 te gast bij VIOS. De Harderwijkers die voorlaatste staan op de ranglijst, zijn bezig aan een inhaalrace om degradatie af te wenden. Met Peter Beekman als gelegenheidsspits en de opgetrommelde Wilco Liefers in het doel voor de afwezige Jelle Stoker startte VIOS goed aan de wedstrijd. Het tempo lag hoog en Zwart Wit stond behoorlijk onder druk. Het eerste gevaar kwam in de 11e minuut uit een hoekschop. Peter Beekman kon zijn kopbal echter niet voldoende richting meegeven. In de 18e minuut was het echter raak. Een verre ingooi werd verlengt door Peter Beekman op Erik Koldenhof, door de Zwart Wit verdediging over het hoofd gezien, die van dichtbij de bal kon binnenschieten. 5 minuten later was het al bijna weer gelijk. Een misverstand tussen doelman Liefers en zijn verdedigers liep nog net goed af en ook de aansluitende corner werd in vrijstaande positie door een Zwart Witter naast gekopt. Er ontstond een gelijkopgaande wedstrijd zonder goed voetbal, maar met veel tempo en strijd. In de 41e minuut viel de gelijkmaker. Het was Jordy Ernsten die Zwart Wit kort voor rust op gelijke hoogte bracht. Na rust aanvankelijk een zelfde spelbeeld. Beide ploegen speelden op de aanval, maar tot kansen leidde dat nog niet. Wel werd de ploeg uit Harderwijk langzamerhand steeds dreigender. Rond de 60e minuut was Zwart Wit een aantal keer dicht bij een voorsprong. Een afgekeurde goal wegens vasthouden, een gevaarlijk schot in het zijnet en een redding van Liefers op een hard schot deden VIOS wankelen. Juist in een fase dat VIOS zich wat herpakte kwam Zwart Wit weer op voorsprong. Na een kort genomen hoekschop liet de VIOS verdediging zich uitspelen en was het Niels van de Ven die 1-2 liet aantekenen. Met 15 minuten op de klok ging VIOS op zoek naar de gelijkmaker. Ook deze viel uit een corner. Het was Dennis de Jong die in de 80e minuut de teruggelegde bal vanaf 20 meter in de verre hoek schoot. Zwart Wit, dat niets zou opschieten met een gelijk spel, streed vol overgave voor de overwinning. 3 minuten voor tijd werd het daarvoor beloond. VIOS verdediger Alexander Nagelhout hield vast in de 16 en de terechte penalty werd feilloos binnengeschoten door opnieuw Niels van der Ven. De resterende minuten bleken voor VIOS te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met deze nederlaag is VIOS op de ranglijst weggezakt naar de 6e plaats. Volgende week spelen de Vaassenaren in en tegen degradatiekandidaat ‘t Harde
Opstelling: Wilco Liefers, Daan Eggink,  Dennis van Gortel, Alexander Nagelhout, Jorit Mojet (52’Anouk Roest), Jan Meijerink, Erik Koldenhof, Danijel Militic, Dennis de Jong, Peter Beekman en Friso Mojet (78’ Mehmet-Ali Akalin) 

Foto’s Bertus van de Oosterkamp nog meer foto’s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.