SV Vaassen effectief in Heerde.

SV Vaassen effectief in Heerde.
SVVaassen heeft afgelopen zondag een goede slag geslagen door in en tegen Heerde een zeer ruime 6-0 overwinning te behalen. Door deze zege staan de Vaassenaren nu 9 punten voor op hetzelfde Heerde dat nu voorlaatste staat en nog punten zal moeten halen om degradatie of nacompetitie af te wenden. Op een matige (gras)mat, die over 2 weken vervangen gaat worden door kunstgras begonnen beide ploegen ook matig aan de wedstrijd. Na deze beginfase werd Vaassen, dat het deze middag zonder de geblesseerden Erwin Vosselman en Peter van Hunnik moest doen, sterker en bleek dat Vaassen deze 1e helft zeer effectief was in het benutten van kansen. Na 8 minuten verlengde Joey Ngarigota de bal uit een hoekschop tot voor het doel en daar stond Jordy Noya helemaal vrij en Jordy wist dit buitenkansje te verzilveren. Vervolgens werd 7 minuten later Jordy diep gestuurd door een prachtige pass van Thomas Talboom en zijn voorzet werd van dichtbij door de inkomende Martinez Haurissa omgezet in een doelpunt. Weer 10 minuten later was het weer de beurt aan Joey om Wouter van Lent middels een lobje over de verdediging vrij voor de doelman te zetten en ook Wouter kon scoren. 0-3. Drie kansen en een 100 % score, dat lukt niet altijd. Heerde keek ademloos toe en wisten af en toe niet hoe ze het hadden. Ze probeerden wel om in de buurt van doelman Berry van Gortel te komen en Heerde kreeg ook een kans maar Berry liet zich niet verrassen. De grootste kans kreeg echter Vaassen in de 40e minuut in de persoon van Jordy die alleen op de doelman van Heerde af kon gaan, maar de doelman wist de bal uit zijn doel  te houden. Tot de rust kwam in de score geen verandering. In de eerste 20 minuten van de 2e helft had Heerde een licht veldoverwicht wat wel resulteerde in veel hoekschoppen, maar wederom behoefde Berry niet echte reddingen te verrichten omdat de achterhoede, met Thomas Talboom, Erik Hagen, Gino de Zeeuw en Stefan v.d. Worp ook weinig mogelijkheden weggaf. Toen in de 75e minuut twee verse krachten werden ingebracht, Brian van Mossel en Remco Hulleman vervingen de moegestreden Martinez en Jerah Hukom, kreeg Vaassen langzamerhand weer een veldoverwicht en weer kansen In de 78e minuut werd een voorzet van de ingevallen Remco binnengeschoten door Jordy.  Weer 2 minuten later werd een doelpoging van Gino dusdanig van richting veranderd dat de keeper kansloos was. Het slotakkoord van deze middag was weer voor Jordy die in de 85e minuut zijn derde doelpunt fraai tegendraads binnenkopte en de 6-0 overwinning een feit was. In deze laatste 20 minuten werden wel 3 doelpunten gemaakt, maar werden er toch ook nog veel kansen gemist. Heerde had de moed opgegeven na de 4-0 en verdedigden niet erg fanatiek meer. Al met al een verdiende overwinning voor de Vaassenaren die zich nu op kunnen maken voor volgende week als de koploper Helios op bezoek komt op de Kouwenaar. Een duel tussen 2 ploegen die in de top drie staan van de meeste doelpunten voor, dus er zouden veel doelpunten te zien kunnen zijn volgende week vanaf 14.00 uur. Opstelling Vaassen: Berry van Gortel, Erik Hagen, Gino de Zeeuw, Stefan van de Worp, Daniel Saya, Wouter van Lent, Jerah Hukom (75 Brian van Mossel), Jordy Noya, Joey Ngarigota en Martinez Haurissa (75 Remco Hulleman)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.