KCVO pakt opnieuw punt bij koploper

KCVO pakt opnieuw punt bij koploper
Pakte KCVO twee weken geleden een punt uit bij koploper Eerbeekse Boys zondagmiddag was AZC aan de beurt. Op sportpark “de Egelbeek” was de uitslag 1-1 en koploper AZC moest de koppositie afstaan aan de ploeg uit Eerbeek, die met 2-1 won van Warnsveldse Boys. KCVO was voor de rust de toonaangevende ploeg en scoorde al in de derde minuut, maar de scheidsrechter uit Lelystad keurde het doelpunt af, omdat de doelman binnen de vijf meter zou zijn gehinderd door een speler van KCVO. De wedstrijd golfde op en neer en KCVO kreeg de beste kansen. AZC moest het vooral hebben van hun aanvoeder en laatste man Frank Buurmeijer, die alle vrije schoppen, cornerballen en ingooien verzorgde. Hij was de beste man van het veld, maar kon de KCVO defensie niet verschalken. Vlak voor rust in de 43e minuut was het Ron van Zuidam, die via een prachtige kopbal de doelman van AZC passeerde. Zo brak de rust aan met een 1-0 stand voor de thuisclub KCVO. Na de rust begon AZC sterk en wist via een goed genomen vrije trap van Buurmeijer de 1-1 aan te tekenen. De sterk kiepende Herman Balk kon de hard ingeschoten bal niet vasthouden en de snelle AZC spitsen wisten hiervan de profiteren. De koploper uit Zutphen werd steeds sterker en KCVO moest alle zeilen bijzetten om de 1-1 stand te handhaven. Echte kansen kreeg AZC niet en anders was de doelman van KCVO op zijn post. Gerton te Winkel, de trainer van KCVO, wisselde Dylan Jonker voor de jeugdspeler Sander Kalk en Mickel Hamer werd gewisseld door Martijn Dijkman, die de verdediging moest helpen de 1-1 stand te redden. Ondanks allerlei pogingen van AZC wist KCVO het gelijk spel over de streep te tillen. Twee keer gelijk tegen de koploper met een goede eerste helft, waar zou KCVO staan als de tweede helft ook goed zou verlopen? De laatste 8 wedstrijden niet verloren: 5 keer winst en drie keer gelijk. Nog volop kansen in de tweede periode en daarna misschien nog een leuke nacompetitie. Eerbeekse Boys en AZC zijn bijna niet meer in te halen, die promoveren waarschijnlijk direct naar de derde klas. Volgende week zondag uit tegen Victoria Boys moeten ze laten zien, dat ze de nacompetitie waardig zijn. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 14.00 uur. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.