Lievette van Bennekom en Lotte Schut van HVC naar Gelderse Kampioenschappen


Op zaterdag 7 juli werd er in Nunspeet de laatste selectiewedstrijd van de pony’s verreden. Na deze wedstrijd zou het klassement opgemaakt worden en werd er bekend wie zich Kringkampioen Kring NVF mag noemen en wie van start mag gaan op de Gelderse Kampioenschappen. 
Lievette van Bennekom sprong met haar pony Des El Grande in het B springen cat. D/E. In het eerste parcours sprong ze een foutloos parcours en wist ze de 2e prijs te winnen met 82,5 stijlpunten. Het 2e parcours werd ook foutloos rondgesprongen en hier behaalde ze een 1e prijs met 83 stijlpunten. Over alle 3 de selectiewedstrijden wist ze als 3e te eindigen en heeft hiermee dubbel en dwars een ticket verdiend voor de Gelderse Kampioenschappen. Lotte Schut kwam aan de start met 2 pony’s. Met haar pony Orchard Jus de Pommes startte ze in het L1 dressuur cat. D/E. Ze reed met twee nette proeven naar een 4e prijs met 192 punten en een 2e prijs met maar liefst 211 punten. Door dit resultaat en de resultaten van de vorige selecties mogen zij ook naar de Gelderse Kampioenschappen. Met haar andere pony Dreamboy behaalde ze in het Z1 dressuur cat. C twee mooie winstpunten met 206,5 en 211,5 punten. Doordat zij over alle 3 de selecties de beste resultaten hebben, mogen zij zich Kringkampioen NVF 2018 noemen! Ook met Dreamboy zal Lotte dus van start gaan op de Gelderse Kampioenschappen. De Gelderse Kampioenschappen voor de pony’s zal op 4 augustus a.s. plaatsvinden in Steenderen. Op zondag 1 juli startte Bianca de Haan met haar paard Unique op een wedstrijd in Beekbergen. In het L2 dressuur werd een nette winstpunt behaald met 180,5 punten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.