100 jarig Emsterfeest en regen


Foto: Eelco Nijhof

Wekenlang geen druppel regen. Tot donderdagavond. Op het programma van het 100 jarig Emsterfeest staat een groots vuurwerk. Het is klokslag 22.00 uur. De eerste vuurpijlen knallen op het feestterrein aan de Dalenweg in Emst de lucht in. De één is nog mooier dan de andere. Maar dan. Toch geen regen. Ja, hoor. Het begint met motregen, Maar na enkele minuten veranderd dat. Het begint steeds harder en harder te regenen. Het massaal toegestroomde publiek zoek een plek waar ze droog zouden kunnen staan. Maar die plek is moeilijk te vinden. De meesten duiken de feesttent in. Daar staan ze droog. Maar zien dan geen vuurwerk. Maar wel supergezellig. Daar zorgt de band Melrose wel voor. Een super band voor een feest als het Emsterfeest. Ook de jongens achter de knoppen zijn talenten. De ene lichtshow is nog mooier dan de andere. Het volume regelen deze heren ook. Dat had wel wat minder mogen zijn. Maar van de andere kant hoort dat bij tentfeesten zoals het Emsterfeest. Anders moet je maar thuisblijven. Dan komen de Lawineboys op het podium. Zij doen er nog een schepje bovenop. Wat een sfeer. Publiek gaat van links naar rechts. En nog een keertje. En nog een keertje. Wat een feest. Maar ook al het begin komt ook een eind. Wat was het een prachtige donderdagavond.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.