Geslaagd 5e KCVO talententoernooi


Dit jaar was het alweer voor de vijfde keer dat KCVO het talententoernooi georganiseerd heeft. De opzet van dit toernooi is anders dan de gebruikelijke toernooien. Het is de bedoeling dat de deelnemende elftallen aantreden met de nieuwe selecties voor het seizoen 2018-2019 en in de hoofd, eerste of tweede klasse voetballen. Het toernooi biedt de deelnemende verenigingen een extra en mooie kans om tegen gelijkwaardige elftallen te oefenen.

Op het toernooi hadden 20 verenigingen, komende uit alle windstreken van Nederland, inschreven met de JO13 (D), JO15(C), JO17(B) en JO19(A) elftallen.
De weersvooruitzichten voor zaterdag waren niet best maar de weergoden waren KCVO goed gezind. Op een paar plensbuien na was het prima voetbalweer. De sfeer was goed en in een mooie ambiance speelden zo’n 500 jongens en meisjes, verdeeld over 35 teams, hun onderlinge wedstrijden. Rondom de velden was het een drukte van belang met heel veel supporters voor alle teams. De vrijwilligers van KCVO hadden er voor gezorgd dat de velden waren uitgezet, de kleedkamers waren ingedeeld en het parkeren zowel op het terrein als in de omliggende straten zo goed en zo veilig mogelijk werd geregeld. In het clubhuis werden er door de bar- en bakmedewerkers voor gezorgd dat iedereen op tijd van een natje en een droogje kon worden voorzien.
De wedstrijdleiding zorgde er voor dat de vele wedstrijden conform de regels van het reglement van de KNVB werden gespeeld en tijdig konden beginnen en op het juiste moment werden beëindigd. Tevens werd er voor gezorgd dat de resultaten en standen punctueel werden vastgelegd. De 16 scheidsrechters van KCVO en de spelers zorgden op hun beurt voor een sfeervol en heel sportief verloop van het toernooi. De aanwezige medewerkers van de EHBO hebben deze middag gelukkig slechts enkele blessuregevallen moeten behandelen.
In de ochtend werden de toernooien voor de JO13 en JO15 afgewerkt. Na een spannende finale bij de JO13 tussen CSV’28 en SJO Oeken/Brummen bleek CSV’28 beter te zijn in het nemen van penalty’s dan SJO Oeken/Brummen en ging er met de eerste prijs van door. SJO Oeken/Brummen werd tweede en EZC’84 werd in dit toernooi derde.
Bij de JO15 moesten in de finale ook penalty’s genomen worden tussen SDC Putten en Redichem uit Heelsum. Hier bleek de ploeg uit Heelsum beter te zijn in het nemen van penalty’s dan de ploeg uit Putten. Hierdoor werd Redichem eerste, SDC Putten tweede en CSV’28 uit Zwolle derde.
‘s middags werden de toernooien voor de JO17 en JO19 gespeeld.
Bij de JO17 werd in de finaleronde gestart met halve finales. De winnaars hiervan, Warnsveldse Boys en SEH, mochten gaan strijden om de eerste plaats. Warnsveldse Boys wonnen deze wedstrijd en werd daardoor eerste en SEH kon de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. De strijd om de derde plaats werd uitgevochten door CVS’28 JO17-1 en JO17-2. Hier bleek CSV ’28 JO17-1 sterker te zijn in het nemen van strafschoppen dan CSV’28 JO17-2 dus CSV’28 kon de beker voor de derde plaats mee naar huis nemen.
In de poule voor de JO19 bleken alle deelnemende elftallen goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won vv Diepenveen op doelsaldo van csv Apeldoorn en werd VIOS uit Vaassen derde.
KCVO kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi en heeft voor volgende jaar de laatste zaterdag van augustus weer vastgelegd om dan voor de zesde keer dit mooie toernooi te organiseren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.