Emst in de Hezebrink Koppelswoe


Buffet in de Hezebrink Emst
Voor iedereen die het gezellig vindt om samen met anderen te eten is er een buffet in het dorpshuis de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst op donderdag 13 september 2018. Het buffet start om 12.00 uur en deelname kost € 10,00 per persoon.  Het buffet wordt verzorgd door Bouwmeester buitengewoon vers uit Vaassen en iedere maand is er een ander buffet.
Vrijwilligers zijn al op tijd aanwezig om de tafels mooi te dekken en mensen te helpen bij het opscheppen van het eten. Ook schenken zij, indien gewenst, een drankje in. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij; belangstellenden die willen deelnemen kunnen zich nog tot 6 september telefonisch aanmelden bij Gerrit en Jannie Brummel 0578-661796 of 06-10171715. Deelname aan het buffet kost € 10,00 per persoon en dat is exclusief drankjes.

Jokeren en Kruisjassen in de Hezebrink
Voor inwoners van Emst die graag kaarten is er op maandagmiddag, vanaf 10 september 2018, in de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69 de mogelijkheid om te jokeren en te kruisjassen. Deelname kost u € 3,00 per maand en verder betaalt u voor uw consumptie. 
Belangstellenden kunnen meedoen aan het kruisjassen of het jokeren. Vooral jokeraars worden er nog gevraagd. De kaartmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden maar u mag op maandagmiddag binnenlopen in het dorpshuis de Hezebrink in Emst. Freek Bonhof is vrijwilliger van de kaartmiddag en zal u ontvangen en wegwijs maken.

Koersballen in de Hezebrink en Bloemfontein
Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het koersbal in de Hezebrink in Emst of Bloemfontein in Vaassen. Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn. De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen. Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte. Belangstellenden (mannen en vrouwen) worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze activiteit te komen kijken. In Emst wordt er koersbal gespeeld om de woensdagmiddag (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69. De eerste bijeenkomst van dit seizoen is op woensdag 19 september 2018.
In Vaassen wordt er koersbal gespeeld iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
Deelname is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.
Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunten Bloemfontein en Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.