Gelderse sportverenigingen in de running voor meest duurzame sportclub van Nederland

Voetbalvereniging a.v.v. Columbia doet mee met de ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’-wedstrijd en ontvangt voor haar deelname een pet recyclebak voor recycling van plastic flessen. Op de foto: Hendri Regtenschot.
UTRECHT – Sportclubs door heel Nederland kunnen zich nu aanmelden om mee te dingen naar de titel ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’. Het Nederlandse mineraalwatermerk Bar-le-Duc organiseert de wedstrijd om groen denkende sportclubs in Nederland een podium te bieden. In de provincie Gelderland hebben de eerste sportclubs zich reeds aangemeld. De vijftien winnende clubs krijgen gedurende heel 2019 een plastic recycling-service aangeboden door Bar-le-Duc. Het mineraalwatermerk verwerkt de door hen gespaarde plastic flessen tot nieuwe. Daarnaast ontvangen zij, naast de eretitel, een bedrag van € 1.000 waarmee zij worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen om hun duurzaamheid te optimaliseren. Bar-le-Duc maakt als enige in Nederland haar flessen van 100% gerecyclede flessen. Dit betekent dat er geen nieuw plastic aan toegevoegd hoeft te worden bij de productie van haar flessen. In de strijd voor een duurzamere wereld wil het mineraalwatermerk nu sportclubs een handje helpen.

Duurzaamheidsdoelstellingen realiseren 
A.v.v. Columbia uit Apeldoorn heeft zich als één van de eerste clubs in de provincie Gelderland ingeschreven voor de wedstrijd. Hendri Regtenschot, kantinebeheerder bij a.v.v. Columbia: “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is een thema waar wij als club als geruime tijd mee bezig zijn. Binnen onze vereniging helpt Bar-le-Duc mee om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.”

Erald Holtrust, directeur bij Bar-le-Duc: “Wij zijn continu op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verkleinen en een bijdrage te leveren aan de stap naar een circulaire economie. Deze campagne is voor ons een testcase om kennis op te doen over hoe wij zoveel mogelijk petflesjes weer terug kunnen halen uit de markt voor hergebruik. Hiervoor werken we samen met gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven. Zo onderzoeken we wat er nodig is en met welke verschillende partijen we een zogenaamd gesloten recycle circuit kunnen realiseren om dit doel te verwezenlijken.” 

Ophaalservice plastic flessen

Clubs kunnen zich tot 15 november 2018 aanmelden om mee te dingen naar de titel ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’. Voor de inschrijving moeten de clubs aangeven wat zij al doen aan duurzaamheid, hoe zij het prijzengeld van € 1.000 gaan inzetten om nog duurzamer te worden en welke ultieme duurzame wens zij over vijf jaar bij hun sportclub gerealiseerd willen zien. Van de inschrijvingen selecteert Bar-le-Duc vijftien clubs die zij een jaar lang gaan helpen om een stukje duurzamer te worden. Gedurende heel 2019 haalt het mineraalwatermerk gebruikte plastic flessen op bij de sportclubs om daar weer nieuwe flessen van te produceren.
Ga voor inschrijving en de voorwaarden naar: www.bar-le-duc.nl/meestduurzamesportclub

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.