Koppel-Swoe Vaassen Bloemfontijn

Museum Vaassen Historie in Bloemfontein.
Een zeer geslaagd eerder bezoek dit jaar, was reden te over om opnieuw de mensen van het Museum te vragen een presentatie te verzorgen in Wijksteunpunt Bloemfontein. Dit keer is het onderwerp: “Het huishouden in de jaren ’50 en ‘60”. Kent u ze nog? Het snijbonenmolentje of de ouderwetse handkoffiemolen? Voor veel mensen zal het herkenning oproepen en we hopen dan ook dat de bezoekers ook hun verhalen zullen vertellen. Het museum brengt verschillende attributen mee, maar ook foto’s of dia’s, dus het wordt nog een verrassing wat we gaan zien. Dat het een feest van herkenning zal zijn, is zeker. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 September en wordt georganiseerd door Linda Seinstra (Koppel-Swoe, Wijksteunpunt Bloemfontein) en Désiree Damsté (geheugenfitness Vaassen). Het begint om 10.00 uur en de toegang is gratis. Wel vragen we een kleine bijdrage van €0,50 voor een kopje koffie of thee. U bent allen van harte welkom.

Boekenkring in Bloemfontein
Houd u van lezen en vind u het leuk om met anderen het gelezen boek te bespreken aan de hand van stellingen? Dan is de boekenkring in Bloemfontein, onderdeel van Koppel-Swoe, iets voor u. U mag vrijblijvend binnenlopen bij de eerstvolgende bijeenkomst en mee doen. 
De boekenkring is een gezellige groep mensen die met veel enthousiasme aan het lezen is. Doordat iedereen inbreng heeft over te lezen boeken is er een mooie variatie aan boeken die in een jaar besproken worden. Een van de deelnemers, Margriet Snel, is de begeleider van deze groep. Het seizoen van de boekenkring start in oktober en duurt tot en met april. De boekenkring heeft nog ruimte voor nieuwe leden.
De eerstvolgende bijeenkomst van de boekenkring in Bloemfontein (Wetstraat 12 in Vaassen) is op maandag 17 september 2018.
Deelname aan de boekenkring kost u niets, u betaalt alleen maar voor uw kopje koffie of thee. U bent van harte welkom om tijdens de boekenkring binnen te lopen in het wijksteunpunt.

Kom buurten in Bloemfontein
Op zaterdag 22 september wordt er in en om het wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen Burendag gevierd. Iedereen, ongeacht of men in de buurt woont, is van harte welkom. De Burendag is van 10.00 tot 15.00 uur en voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de burendag is er in de binnentuin van Bloemfontein een rommelmarkt. Er zijn verschillende buren of organisaties die kraampjes met koopwaar aanbieden. Er zijn kramen met handwerk spullen, jam en sappen, boeken, speelgoed, tassen en allerlei spullen die je op een rommelmarkt tegen komt.  Er is een rad van avontuur waar u aan kunt deelnemen of sjoelen op een reuze sjoelbak. Natuurlijk kunt u er terecht voor een hapje of een drankje. Er worden weer heerlijke broodjes hamburger gebakken of er is een smakelijk kopje soep. Dit alles wordt omlijst door gezellige muziek. Bij de koffie kunt u een heerlijke plak cake of stukje gebak kopen dat door vrijwilligers en buurtbewoners zelf is gebakken. Al met al een gezellige dag voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom. De burendag wordt om 10.00 uur geopend.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.