V.v. Emst loopt het nieuwe jaar in en kijkt tijdens nieuwjaarsreceptie terug op 2018 en uit naar 2019

Op deze eerste zondagmiddag van 2019 had de activiteitencommissie van de vv Emst een mooi parcours van 2,5 km door de bossen rondom het sportpark ’t Hanendarp uitgezet.

De deelnemers zowel jong als oud konden zelf de afstand bepalen die ze wilden lopen waarbij de meesten uitkwamen op 5 km. Voor iedere deelnemer was er een certificaat met de gelopen afstand en tijd. Ook was er een wandelploeg dit het parcours wandelend afgelegde. Edwin Eenkhoorn liep bij de senioren de snelste tijden en tevens ook de meeste rondjes. Gevolgd door Reinjo van Westerveld. Bij de vrouwen deed Anna de Graaf het het best en de oudere jeugd werd aangevoerd door Ramon Evers en Marith van Westerveld. Bij de allerjongsten was Wes van Gortel vandaag de beste.  

Aansluitend aan de nieuwjaarsloop werd de nieuwjaarsreceptie gehouden. In een redelijk gevulde kantine stond bestuurslid Jan Dijkgraaf stil bij de de mensen die de vv Emst in 2018 en de jaren ervoor ontvallen waren. Dit werd gedaan door 1 minuut stilte en het leggen van een bloemstuk bij de gedenksteen aan de voorkant van het gebouw. Een indrukwekkend moment.

Jan vervolgde zijn nieuwjaarsspeech met terug te kijken naar het afgelopen jaar. Bij de jeugd is het ledenaantal ten opzichte van voorgaande seizoen teruggelopen maar toch spelen we met 6 jeugdteams in de competitie. Ook is er weer een speelgroep met nieuwe jonge talenten opgestart. Op sportief vlak gaat het goed met onze jeugdteams. Alle teams draaien op dit moment bovenin de competities mee. Verder draait de jeugdafdeling bij de vv Emst goed en zijn we bevoorrecht dat dit alles week in week uit door een goed jeugdbestuur in goede banen wordt geleid. Want alles lijkt vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet. Complimenten aan ons jeugdbestuur !! 

Ook de seniorenteams doen het goed. Erg positief is dat we dit seizoen met een extra 5e seniorenteam zijn gestart. V.v. Emst 1 heeft de weg naar boven in gezet en heeft zich in de suptop genesteld. De hand van hoofdtrainer Harrie de Graaf is duidelijk te zien en het voetbal wordt wekelijks beter, mooi om te zien. Bij de andere seniorenteams inclusief de dames en het 7 tegen 7 voetbal verloopt ook alles wekelijks goed. Erg belangrijk voor een kleine vereniging als de vv Emst. Een extra vermelding voor v.v. Emst 4 is op z’n plek want zij staan op dit moment op de eerste plek in hun competitie.

Ook nog een groot compliment aan onze onderhoudsploeg die de afgelopen zomer, terwijl het zo enorm warm was, er voor gezorgd hebben dat de velden van ons sportpark er als een biljartlaken bijlagen. Dit in tegenstelling tot veel andere verenigingen kon hier heerlijk op gespeeld worden. Grote klasse voor deze mannen !! 

Tegen de traditie bij de v.v. Emst in kon dit jaar niets niets vermeld worden over hoe de trainersstaf en begeleiding van onze selectie er voor het komende nieuwe seizoen 2019-2020 uit zal gaan zien. De technische commissie is hier nog volop mee bezig en de komende weken zal hier meer over naar buiten gaan komen. 

Na dit nieuws nam Jan de verschillende goed georganiseerde activiteiten uit 2018 door. Net als de voorgaande jaren zijn al deze activiteiten erg goed verlopen en was de opkomst perfect. Gewoon fijn om te zien. Dit jaar werden de onlangs gehouden kerstbingo’s er even uitgelicht. Zowel de jeugd- als de seniorenkerstbingo verliepen erg goed en was aantal deelnemers buiten verwachting hoog.

Ook dit jaar ging er weer een grote blijk van waardering uit naar alle vrijwilligers die er elke week weer voor zorgen dat ons sportpark er fantastisch bij ligt en alles met betrekking tot het voetballen geregeld wordt. Hier zijn we met z’n allen erg trots op. Wel kunnen er bij de verschillende onderdelen altijd nog extra handjes gebruikt worden. Geïnteresseerden kunnen zich altijd aanmelden.
Hierna was het ook tijd voor een kritische noot vanuit het hoofdbestuur. Het bestuur vraagt een ieder zich op zowel de zaterdagen als de zondagen op een correcte manier op ons sportpark te gedragen. Kritiek mag er zijn maar moet wel binnen de perken blijven. Dit zowel richting de teams, arbitrage, begeleiding maar ook supporters en bestuursleden, Laten we er met z’n allen voor zorgen dat het wekelijks een voetbalfeest op ons sportpark mag zijn ongeacht de resultaten op de velden.

Het komende seizoen, de komende jaren gaat de v.v. Emst zich ook richten op duurzaamheid. Hierover zal binnenkort meer bekend worden en zichtbaar van zijn. Ook wij als v.v. Emst zullen ons steentje bij moeten dragen voor het in stand houden van een leefbare wereld.

Dit jaar geen toespraak van wethouder Robert Scholten van de gemeente Epe. Dhr Scholten was deze keer verhinderd. 

Als slotstuk van deze middag wenste bestuurslid Jan Dijkgraaf iedereen een heel goed, gelukkig, sportief en gezond 2019 toe.

Hierna was het tijd om even lekker na te praten onder het genot van een hapje en een drankje en vooruit te kijken naar het komende jaar.
De vv Emst hoopt in 2019 de reeds ingezette lijn binnen de vereniging voort te zetten.

Kijk op www.vvemst.nl voor foto’s van de v.v. Emst nieuwjaarsloop. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.