Veel activiteiten van Koppel-SWOE Bloemfontein

Chinese ademyoga

Indiase yoga is voornamelijk geworteld in het Hindoeïsme. Chinese yoga heeft geen verband met een godsdienst, maar is erop gericht om spieren en gewrichten soepel en open te houden. In het wijksteunpunt Bloemfontein wordt een cursus Chinese yoga gegeven.

Met gebruik van de ademhaling wordt de bloedvoorziening gestimuleerd en merk je dat je lichaam tot meer in staat is dan gedacht. Aan het einde van de les volgt een ontspanningsoefening.
De cursus bestaat eerst uit vijf lessen introductie in yoga in het algemeen, zonder specifiek gebruik van de adem, en daarna vijf lessen Chinese ademyoga. Neem wel een eigen matje of dekentje mee.
De twee onderdelen kunnen apart van elkaar gevolgd worden en kosten ieder € 25,00.
De lessen worden gegeven, vanaf 23 januari, in het wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen op woensdagochtend van 11.45 tot 12.30 uur. Cursusleider is Désiree Damsté, die al vele jaren ervaring heeft als docent van Qigong, yoga, Taji en mindfulness.
Je kunt je opgeven via info@health-all-in.nl of telefoonnummer 06-13070020 maar je mag ook gewoon binnen komen lopen.

Gespreksgroep Bloemfontein

Gespreksgroep Bloemfontein Vaassen heeft plaats voor meer deelnemers.
Op de woensdagmorgen is er in Bloemfontein een gespreksgroep. Vind u het leuk om met anderen te praten over verschillende uiteenlopende onderwerpen dan word u van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Op de woensdagochtend eens per 14 dagen komt een aantal mensen bijeen om te praten over allerlei zaken die hen bezig houdt. Vrolijke, spannende, maatschappelijke, maar ook emotionele gebeurtenissen worden aangekaart. In onderling overleg worden de onderwerpen ingebracht. Een enkele keer wordt een gast uitgenodigd om te spreken. Deze onderwerpen worden benaderd vanuit de persoonlijke ervaring, zoals “hoe beleef ik het Humanisme”, emigratie naar Canada met een jong gezin, vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie etc. Er wordt gepraat vanuit een basis van vertrouwen en respect voor ieders beleving en ervaringen. Deze activiteit wordt begeleid door Sylvia Koenders. Mannen worden, gezien de verhouding man-vrouw, van harte uitgenodigd om deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen altijd een keertje vrijblijvend komen om de sfeer te proeven.
De gespreksgroep komt bijeen, in de oneven weken op woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur, in het Wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 16 januari.
Deelname aan de gesprekskring is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.
Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij:
Sylvia Koenders; 06-51514417

Wijksteunpunt Bloemfontein, telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag op 0578-617118 of via Koppel-Swoe 0578-676767.

Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.