Soep & Ontmoet


Vaassen – Samen eten verbindt, en dat is precies wat de studenten praktijkleren van Aventus graag willen doen voor de buurtbewoners in Vaassen-Zuid. Zij organiseren op woensdag 27 maart de eerste bijeenkomst van Soep & Ontmoet in de huiskamer van Wijksteunpunt Bloemfontein. Huiskamer Tijdens Soep & Ontmoet kunnen buurtbewoners in een gezellige sfeer onder het genot van een kop soep en een broodje in de huiskamer van Wijksteunpunt Bloemfontein andere mensen ontmoeten en hun sociale contacten verbreden. De huiskamer van Bloemfontein, een initiatief van Vluchtelingenwerk en Koppel-Swoe, is een plek in de wijk waar buurtbewoners op dinsdag en woensdag naar toe kunnen gaan voor vragen en advies of gewoon voor een praatje en een kop koffie.
Een groep van 12 studenten van de opleiding Sociaal Werk van Aventus is iedere woensdagmiddag in het Wijksteunpunt van waaruit zij verschillende activiteiten voor de buurt organiseren. Zij worden hierin begeleid door een sociaal werker van Koppel-Swoe en een docent van Aventus. Gezond en goedkoop Soep & Ontmoet wordt 27 maart van 13.30 tot 14.30 uur voor het eerst georganiseerd en zal iedere laatste woensdag van de maand plaatsvinden. De studenten serveren verse soep met groenten van het seizoen. Een belangrijke voorwaarde voor de keuze voor de soepen die bereid zullen worden is dat ze gezond, vegetarisch en goedkoop zijn. Voor de bezoekers die de soep thuis ook willen maken maken, liggen er recepten. Hebben bezoekers zelf een lekker recept, dan horen de studenten dat graag, zodat deze wellicht in één van de volgende bijeenkomsten samen met de studenten bereid kan worden.
Aan deze activiteit zijn de eerste keer geen kosten verbonden. Opgave is niet nodig.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fabienne Zoetbrood, f.zoetbrood@koppelswoe of 0578 676767

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.