ZVV’s Owen Hendriks bij de snelsten van het land


Het was niet zomaar een zwemwedstrijd, afgelopen zaterdag en zondag kwamen de snelste jonge zwemmers in Leiden bij elkaar om tegen elkaar te racen op de korte baan. En Owen Hendriks (2009) van Zwemvereniging Vaassen hoorde daarbij.
Landelijk kampioenschap Met een tijd van 36:48 meldde hij zich voor de Speedo Jaargangfinale op het programma 50 meter vrije slag. Gemotiveerd als hij is, bereidde Owen zich heel goed voor op zijn allereerste landelijke kampioenschap. Want hij mag dan nog jong zijn, hij realiseert zich maar al te goed dat wedstrijdzwemmen aankomt op de kleinste details. 50 meter vrije slag korte baan Bij een 50 meter sprint hoort een scherpe start, een snel gedraaid keerpunt, een ferme aantik en de hele afstand natuurlijk volle kracht vooruit, terwijl je ook je adem goed verdeelt. Owen deed het allemaal en liet een tijd noteren van 35:88. 13e op de ranglijst Daarmee klom hij van de vijftiende plaats in de startlijst naar de dertiende in de ranglijst. ‘Een prachtige prestatie’ vertelt coach Jacqueline de Waal. ‘Het is mooi om te zien dat Owen beschikt over een opmerkzaamheid die hem nog ver kan brengen. Hij is zelfs zó gedreven dat hij soms meer wil dan goed voor hem is. Voorlopig traint hij nog gewoon lekker een paar trainingen in de week bij ons, dat past bij zijn leeftijd. Zo houdt hij lekker tijd over om te gamen en buiten te spelen.’

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.