Dennis Wiltink treedt op in De Heerd


Een nieuwe single, een deels nieuw repertoire. De succesvolle Eper zanger Dennis Wiltink wil dolgraag het podium weer op. En het duurt niet lang eer hij de theatervloer weer met een show betreedt. Op zaterdag 18 mei geeft hij een optreden in ‘de mooiste theaterzaal uit de regio’: De Heerd in Heerde. “Want het theater: dát is de plek waar ik als zanger écht thuishoor.” Zijn nieuwe EP (geschreven met hulp van Robert Doorn die onder andere ook bekend is als songwriter van Tim Douwsma en Tino Martin) komt binnenkort uit. Die EP heet Alles Verandert, daarvan zal het gelijknamige nummer eveneens zijn nieuwe single worden. “Het is weer een nieuwe stap in mijn carrière. Ik heb enorm veel zin om de planken op te staan en die single te promoten.”
De nummers van Dennis Wiltink worden veel gedraaid op de radio. Zo is hij onder andere veel op Radio NL te horen. “Het is iedere keer weer geweldig wanneer je jouw eigen nummers terug hoort. Ik hoop heel erg dat dit met mijn nieuwe single Alles Verandert ook gaat gebeuren. Wat ik helemaal te gek zou vinden? Een theatertour door het land. Die droom heb ik nog niet opgegeven.”
Naast het zingen van de nummers, streeft Dennis Wiltink er bij zijn theaterconcerten altijd naar om heel duidelijk ook zichzelf te laten zien. “Tussen de liedjes door vertel ik verhalen over mezelf, over mijn familie, mijn vrienden, mijn relatie. Ik hoop dat die eerlijkheid en openheid door het publiek gewaardeerd wordt. Ik stel mezelf altijd erg kwetsbaar op, op het podium.” Geweldige liveband, diverse gasten Met hulp van een geweldige liveband en diverse gasten (waaronder zangeres Femke Hengeveld) gaat Dennis Wiltink zaterdag 18 mei een te gekke show neerzetten. “Qua decor, geluid en licht is deze show nog grootser dan mijn vorige theatershows.” De voorbereidingen en repetities zijn in volle gang. Vele kaarten zijn inmiddels verkocht, maar Dennis Wiltink zou het mooi vinden om zo dicht bij zijn woonplaats, een volle zaal te mogen begroeten. “Optreden voor publiek vind ik geweldig. Het is dan helemaal mooi wanneer er ook nog veel bekenden in de zaal zitten. Dat maakt het écht een feest.”
‘Eigen draai aan covers geven’
Natuurlijk komt zijn eigen repertoire voorbij, maar dat wordt afgewisseld met de beste covers uit de Nederlandstalige popmuziek. Voor Dennis is daarbij één ding erg belangrijk. “Als ik covers zing, dan laat ik me inspireren, ik zal artiesten nooit één op één nadoen. Veel mensen weten bijvoorbeeld dat ik een grote fan van Marco Borsato ben. Maar ik wil geen kopie van hem zijn. Ik wil juist heel graag steeds een eigen draai aan nummers geven.” Voor de theatershow in Heerde heeft de Eper zanger veel nieuw repertoire ingestudeerd. “André Hazes jr., Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom, Nielson, Tino Martin, ik zing écht van alles wat.”
Theater de Heerd is te vinden aan de Van Meurslaan 3 in Heerde. Het optreden van Dennis Wiltink op 18 mei duurt van 20.00 tot ongeveer 22.30 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Entree bedraagt 16,50 euro.
www.denniswiltink.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.