Activiteiten op Paasochtend in Vaassen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Activiteiten op Paasochtend in Vaassen
Pasen is het grote feest voor christenen. We staan dan stil bij de opstanding van Christus. Op Eerste Paasdag worden vanuit de Vaassense kerken de nodige activiteiten georganiseerd. Uiteraard hebben zij allemaal hun eigen kerkdiensten, die om 10.00 uur beginnen. Om 19.00 uur is er ook een avonddienst in de Dorpskerk

Begraafplaats De Wanenk
Bij zonsopgang (6.20 uur) beginnen de activiteiten op begraafplaats De Wanenk. Om 6.15 uur wordt u bij de ingang van de begraafplaats verwacht. Op de begraafplaats wordt tussen de graven het Paasevangelie gelezen en zingen worden enkele liederen gezongen.
Na afloop kunt u mee naar kerkelijk centrum ‘De Rank’ om daar gezamenlijk aan te sluiten bij het Paasontbijt.

Paasontbijt
Gezellig met een heleboel mensen ontbijten op eerste Paasdag. Iedereen is weer van harte welkom om 08.00 uur om dan aan te schuiven bij dit heerlijke ontbijt in de Rank. Door diverse sponsoren is het mogelijk om dit ontbijt gratis aan te bieden. Deelname kost dus helemaal niets, maar een financiële bijdrage voor ons project Bethania in Moldavië, wordt zeer op prijs gesteld.
Opgave kan via een e-mail naar Hermien van der Beek, hh_vanderbeek@hotmail.com.
Het ontbijt is afgelopen voordat de Paaszang begint, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om ook daaraan deel te nemen.

Paaszang
Al jarenlang een traditie: zingen op het marktplein op eerste Paasdag. Iedereen is weer van harte welkom om 9.15 uur om te zingen van en over Pasen: het feest dat Jezus uit het graf is opgestaan. Leden van het Vaassens Fanfare Corps zullen de zang begeleiden. Het weer kan geen roet in het eten gooien, want bij slecht weer kan er in de Dorpskerk gezongen worden. De samenzang eindigt op tijd zodat iedereen deel kan nemen aan de paasvieringen in de Vaassense kerken. Deze beginnen op die zondag allemaal om 10.00 uur.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.