Schoolkorfbal in Vaassen en Emst

Ook dit jaar weer zijn bij de basisscholen in Vaassen en Emst de uitnodigingen voor het Rabobank schoolkorfbaltoernooi bezorgd. Alle basisscholen in de gemeente Epe kunnen hieraan deelnemen op dinsdag en woensdag 18 en 19 juni op het sportpark Oosterhof: dinsdag 18 juni: 18.30 – 20.00 uur groep 8; woensdag 19 juni: 13.15 – 18.30 uur groepen 3 t/m 7. Schoolkorfbal en het onderwijs zijn al jaren een goede combinatie. Korfbal is altijd populair geweest op scholen en onder leerkrachten. En dat is niet voor niets. Want zowel in het onderwijs als in het korfbal geldt: iedereen doet mee! Daarnaast is korfbal een sport waar beide seksen tegelijk en gelijkwaardig aan het spel deelnemen hetgeen erg past bij de moderne tijd. Om het korfbalspel laagdrempelig te houden zal het toernooi worden gespeeld in de variant 4Korfbal. Dit houdt in dat er wedstrijden worden gespeeld op een half veld met 2 korven waarop 2 teams van 4 spelers strijden voor de overwinning. De trainers van Regio’72 verzorgen op de deelnemende scholen de kennismakingslessen schoolkorfbal voor groep 4. Na afloop ontvangen de leerkrachten een map met allerlei korfbal-trainingsvormen. Zo kunnen zij zelf ook met korfbal aan de slag. Deze materialen zijn samen met de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) ontwikkeld. Verdere informatie is te verkrijgen via de school of via schoolkorfbal@regio72.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.