ZVV succesvol op ONMK Amersfoort

ZVV nam dit jaar met vier zwemmers deel aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen lange baan te Amersfoort.
Marjan Rikken beet zoals bijna elk jaar het spits af met de 1500m vrije slag. Met wat coaching van zwemmers van andere clubs, wat bij de masters geen enkel probleem is, zwom Marjan een race waar ze tevreden over was. Marjan starten ook op de 800 meter vrije slag, 50 meter rug- en vrijeslag. Waarbij zij tevreden was over het resultaat op 800 meter en het leuk vond om af te sluiten met de korte afstanden.

Wilco Steenwijk ging op zijn eerste ONMK van start op vijf afstanden. Al deze afstanden had hij nog niet eerder gezwommen in een lang bad. Enige zenuwen waren dan ook aanwezig.
Hij wist op alle afstanden een mooie tijd neer te zetten. Zijn hoogste plaatsing behaalde Wilco op de zware 200 meter vlinderslag, hij wist op deze afstand 4e te worden.

Sheila ten Voorde en Elmi Roelofsen starten hun weekend op de vrijdagmiddag.
Sheila ten Voorde kwam op 4 afstanden aan de starten. Persoonlijke records zwom zij op de 100 meter vrije slag, 200 meter wisselslag en de 100 meter school. Waarbij zij op die laatste en favoriete afstand onder luide aanmoediging van haar clubgenoten maar liefst vier seconden van haar tijd af wist te zwemmen.

Ook Elmi Roelofsen starten op vier nummers in Amersfoort. Op haar eerste afstand de 50 meter schoolslag wist zij een mooi persoonlijk record te zwemmen, wat goed was voor een bronzen medaille. Zondag op de 50 rug was de race erg spannend. Elmi stond als tweede geplaatst en de eerste geplaatste lag in de baan naast haar. In een nek aan nek race wist Elmi te winnen en de titel Nederlands kampioen binnen te halen.

Het viertal kijkt tevreden terug op het zwemweekend en zal na een korte rust pauze vol gaan trainen om op tijd klaar te zijn voor het nieuwe masterseizoen welke in september weer van start zal gaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.