Gezamenlijk uitstapje peuters en kleuters Emst

 

Tweemaal per jaar hebben de beide basisscholen uit Emst, op initiatief van Peuterpeelzaal “het Muizenholletje” een gezamenlijke activiteit. Dit met als doel dat de peuters en alle kleuters uit het dorp elkaar op een speelse wijze kunnen ontmoeten. Voor peuters die binnenkort al naar de basisschool gaan is dit een leuke manier om de gezichten van hun toekomstige klasgenoten alvast een beetje te leren kennen. Op dinsdag 4 juni bezochten de peuters en de groepen 1 en 2 van de School met de Bijbel en De Sprenge Emst de Speeltuinvereniging in Emst. Het is geweldig om te zien dat er bij deze mooi onderhouden speeltuin voldoende materiaal en speelmogelijkheid is voor de ruim 80 kinderen die aanwezig waren. Vooral de waterloop was erg in trek, waar op deze zonnige ochtend een lekker modderbadje voor welkome verkoeling zorgde. Halverwege de ochtend was er even tijd om gezamenlijk wat te eten en drinken en bij het afscheid rond half 12, werden de kinderen verrast met een lekker ijsje. Wij zijn blij dat er binnen Emst zo’n mooie plek is waar wij elkaar kunnen ontmoeten. Ook de vrijwilligers van de Speeltuinvereniging verdienen een pluim omdat zij gedurende de hele ochtend aanwezig waren om de kinderen te helpen en de materialen voor ons klaar te zetten en op te ruimen.
Dit geslaagde uitstapje is zeker voor herhaling vatbaar. We komen volgend jaar vast weer!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.