Koersbal in wijksteunpunt Bloemfontein te Vaassen

Koppel-Swoe organiseert in de periode september tot en met mei tal van activiteiten op het gebied van ontmoeting en ontspanning, educatie en preventie en meer bewegen voor ouderen. Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het koersbal in Bloemfontein inVaassen. In het kader van meer bewegen voor ouderen organiseert zij een activiteit Koersbal op de dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 te Vaassen. Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn. De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen.  Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte. Tussen door is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken en/of wat bij te praten.  Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Voor informatie  kunt u terecht bij:
Wijksteunpunt Bloemfontein, contactpersoon Linda Seinstra

Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of
op dinsdag tot en met vrijdag op 0578-617118 of 
per e-mail: l.seinstra@koppelswoe.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.