Toertocht voor goede doelen door Eper omgeving


Epe – De fietstocht Epe voor Epe vindt dit jaar plaats op 22 juni. Deze welbekende toertocht voor het goede doel moet voor het negende achtereenvolgende jaar weer een flinke winst voor iedereen opleveren. Het organiserend comité (Inner Wheel Epe en Rotary Epe) weet dat er inmiddels al veel kaarten verkocht zijn. Toch zijn er nog enkele deelnamebewijzen over. “Ons devies? Koop snel kaarten! En fiets mee”, aldus de enthousiaste organisatoren.
De kaarten kosten 10 euro per stuk. Deelnemers kunnen op die kaart zelf aangeven waar het geld naartoe mag. Audiovisuele apparatuur voor het Cultuur Historisch Museum in Oene? De voltooiing van het Hospice Casa Vera in Epe? Fun en speel-materiaal voor de jeugd van Mixed Hockey Club Epe? Muziekinstrumenten voor de jongste talenten van het Vaassens Fanfare Corps? Een geluidsinstallatie voor de Vrouwen van Nu Vaassen-Emst? De doelen zijn zeer divers, maar altijd zeer nodig. Dat zal bij menigeen de nodige keuzestress opleveren.
Fietsen door de Kroondomeinen
Een lange route van 30 kilometer? Of juist een kortere van 20? Alle deelnemers mogen zelf kiezen en hebben voor slechts tien euro gegarandeerd een heerlijke dag. De routes zijn dit jaar met name ten zuiden van het dorp Epe gesitueerd, zoals de prachtige bosrijke Kroondomeinen. Diverse versnaperingen, een uitgebreide maaltijd en live muziek van het Veluws Swing Combo bij het eindpunt bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse maken het helemaal af. Het zijn voorwaardes die zeker gaan zorgen voor een geweldige dag.

ANWB Kinderfietsenplan
Na de fietstocht is er veel tijd voor een, inmiddels traditioneel, gezellig samenzijn op het terrein van Hagendoorns Plaatse voor de maaltijd en versnaperingen. Ook wordt dan livemuziek gespeeld. Er zijn voldoende overdekte zitplaatsen. Dit jaar staat hier ook een stand van het ANWB Kinderfietsenplan. Dit is een inzameling van grotere ‘normale’, gebruikte fietsen, die al dan niet na een opknapbeurt, gegeven worden aan jongeren tussen de 10 en ongeveer 20 jaar die leven onder de armoedegrens. Een extra goed doel dus. Voor meer informatie: www.anwb.nl/kinderfietsenplan
Over goede doelen gesproken: in het najaar worden uiteindelijk duizenden euro’s uitgekeerd aan de diverse goede doelen (het bedrag is afhankelijk van de verkochte kaarten). Inner Wheel Epe en Rotary Epe verwachten dat het weer een geweldig festijn gaat worden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.