Zomerschool voor kinderen uit de gemeente Epe en Heerde

De gemeentes Epe en Heerde organiseren voor kinderen van 6 tot 18 jaar (leeftijd basis- en voortgezet onderwijs) een drie weken durende Zomerschool. Deze school is bestemd voor kinderen die nog maar kort (minder dan 3 jaar) in Nederland verblijven. Deze diverse zomerschool wordt uitgevoerd door Koppel-Swoe en Vluchtelingenwerk. Kinderen die nog maar kort in Nederland verblijven, spreken thuis vaak hun eigen moedertaal. Om het taalniveau op peil te houden, worden er tijdens deze Zomerschool diverse leuke en uitdagende activiteiten gehouden waarin de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt. In een periode van drie weken, werken de kinderen op de Zomerschool gedurende drie ochtenden spelenderwijs aan taal (praten, lezen, schrijven en begrijpen). Daarnaast zijn er gedurende twee middagen per week activiteiten, waarbij aandacht is voor sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans. Ook worden er excursies gegeven. 
Doel van de Zomerschool?
Het belangrijkste doel van de zomerschool is voorkomen dat leerlingen in de loop van de zomervakantie achteruitgaan in taalniveau. Uit verschillende studies blijkt dat lange zomervakanties negatieve effecten hebben op het leren van de Nederlandse taal, vooral omdat in deze periode weinig Nederlands wordt gesproken. Anders gezegd: lange zomervakanties vergroten het (taal-)gat tussen kinderen uit Nederlandstalige gezinnen en nieuwkomerskinderen. Deelnemen aan de zomerschool biedt deze kinderen de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen om op deze wijze sterker te staan bij de start van het nieuwe schooljaar. Extra aspect aan de Zomerschool? Aan de middagactiviteiten kunnen ook kinderen uit de gemeente Epe meedoen, die uit gezinnen komen die het financieel niet breed hebben. De zomerschool vindt plaats van maandag 5 t/m vrijdag 23 augustus en is maandag van 9.30 tot 12 uur en dinsdag en donderdag van 9.30 tot 15.30 uur in de voormalige basisschool aan de Potgieterstraat 20 in Vaassen en is voor kinderen uit de gemeente Epe en Heerde.
Aanmelden of meer informatie?

Om het aanmeldingsformulier te ontvangen en voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Hanneke Molenaar, e-mail: hmolenaar@vwon.nl / hanneke.molenaar@gmail.com, telefoon: 06-13226526

Larisa Brinkhoff, e-mail: l.brinkhoff@koppelswoe.nl

Ebu Aslan, e-mail: e.aslan@koppelswoe.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.