Tips om stankoverlast te voorkomen


Bij warm weer kan de (groene) container onaangenaam ruiken of beestjes aantrekken. Hoe kun je dit voorkomen of verminderen? Lees de tips!
Doe je afval zo droog mogelijk in de container. Laat groente- en fruitafval eerst uitlekken in een bakje in de gootsteen en laat gemaaid gras een dagje drogen. Gebruik van composteerbare gft-zakjes voorkomt dat er gft in de groene container achterblijft en vermindert de kans op ongedierte. Bind zakken goed dicht. Laat het deksel van je container een stukje openstaan met een blokje hout tussen het deksel en de containerrand.Plaats de container zoveel mogelijk in de schaduw. Reinig de container na het legen met water, azijn en (groene) zeep. Verse klimop of lavendel is gif voor maden. Leg zo nu en dan een paar takjes op de inhoud van de container. Maden zijn ook goed met zout te bestrijden. Door af en toe een handje zout in de container te gooien drogen ze uit.
Laat de container bij langere afwezigheid (zoals vakantie) leeg en schoon achter.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.