EZC’84 grote winnaar 9e editie van het Univé Hanendârptoernooi v.v. Emst


EZC’84 uit Epe is de grote winnaar geworden van de negende editie van het Univé Hanendârptoernooi van de vv Emst. Het toernooi vond plaats op dinsdagavond 13 en zaterdagmiddag 17 augustus.  Op beiden speeldagen was het goed voetbalweer met alleen op zaterdagmiddag een bui. Er was veel publiek op de twee speeldagen en werden er leuke spannende wedstrijden met af en toe mooie momenten gespeeld. Kortom, het was na een aantal voetballoze weken weer genieten voor de echte voetballiefhebber.  Voor de trainers was dit toernooi weer de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe tactieken en spelers uit proberen ter voorbereiding op het komende voetbalseizoen. Dat het hier en daar nog niet nauwkeurig was is kenmerkend voor een voorbereiding op het nieuwe seizoen en maakt dit toernooi mooi en zo belangrijk. De leiding van het toernooi was weer in goede handen van de KNVB-scheidsrechters Erwin Heijmeriks, Gerjan Rodijk en Jan Stijf. Op de dinsdagavond stond op het hoofdveld het duel tussen zaterdag 4e klasser EZC’84 en zondag 5e klasser Sv Wissel op het programma. EZC’84 was hier de sterkste en won deze wedstrijd met 5-2. Opmerkelijk bij deze wedstrijd waren de 3 strafschoppen, 2 voor EZC’84 en 1 voor sv Wissel. Tegelijkertijd speelde op veld 2 de zondag 5e klassers v.v. Emst en V en L tegen elkaar. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen waarbij Emst net iets sterker was. Deze wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning in het voordeel van de v.v. Emst. Een mooie wedstrijd voor het publiek met een aantal fraaie doelpunten. Op de zaterdagochtend waren de mensen van de onderhoudsploeg nog druk in de weer om het sportpark en  de velden er weer perfect bij te laten liggen zodat de teams hier in de middag weer optimaal op konden gaan voetballen. Zaterdagmiddag speelden de 2 winnaars van de dinsdagavond v.v. Emst en EZC’84 op het hoofdveld tegen elkaar. Dit werd een leuke wedstrijd waarbij de eerste helft EZC’84 sterker was en de v.v. Emst wist in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Voor het publiek een hele leuke wedstrijd om te zien. In de slotfase van deze wedstrond stond EZC’84 met 1-0 voor maar kwam de v.v. Emst via een vrije trap langszij. Rond de 90e minuut maakte EZC’84 erg knap de 2-1 maar diep in blessuretijd schoot v.v. Emst aanvoerder Lorenzo van Gortel schitterend de 2-2 binnen. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Op het andere veld speelden V en L en sv Wissel tegen elkaar. Een aantrekkelijke wedstrijd waarbij sv Wissel de betere ploeg was tegen het jonge V en L. De eindstand was bij rust al bereikt. Nieuwkomer op dit toernooi sv Wissel wist door deze 2-0 overwinning de 3e plek te bemachtigen.
De 2-2 tegen de v.v. Emst was voor EZC’84 uiteindelijk voldoende om op doelsaldo de de toernooiwinst van deze 9e editie van het Univé Hanendârptoernooi vv Emst te pakken.
De eindstand:
1) EZC’84        4 pnt, doelsaldo +3
2) v.v. Emst     4 pnt, doelsaldo +1   
3) sv Wissel     3 pnt 
4) V en L          0 pnt

Rond 16:00 uur volgde de prijsuitreiking waarbij de grote wisselbeker naar EZC’84 ging en werden de geldprijzencheques aan alle teams uitgedeeld. Leuk detail was dat alle teams nu alweer hun toezegging voor de editie van 2020 van dit toernooi hebben gedaan, een compliment voor de organisatie. 
De elftallen van de vv Emst, EZC’84, V en L en sv Wissel speelden dit toernooi wederom voor hun eigen jeugd. Het prijzengeld per team zal dan ook volledig ten goede komen aan de jeugdafdelingen van de deelnemende verenigingen. 

Dit jaar was er namens Univé een extra geldprijs beschikbaar gesteld. Alle toeschouwers konden op beide wedstrijddagen de uitslagen van de wedstrijden voorspellen en uit de goede voorspellingen werd een winnaar getrokken die extra geldprijs kreeg voor zijn of haar favoriete deelnemende vereniging. Deze extra geldprijs ging naar sv Wissel. Na afloop van de wedstrijden bleef het zaterdagmiddag nog lang gezellig op het sportpark ‘t Hanendârp en zo konden toernooisponsor Univé en de organisatie van de vv Emst terugkijken op een zeer geslaagde negende editie van hun toernooi.

Kijk op www.vvemst.nl voor een fotoreportage van de 9e editie Univé Hanendârptoernooi vv Emst.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.