Feestelijk einde van vrolijke en leerzame Zomerschool 2019

edf

De Zomerschool 2019 sloot donderdag 22 augustus net zo feestelijk af als deze maandag 5 augustus begon.
34 deelnemers
De ochtend begon met een activiteiten- en spellencircuit. De 34 deelnemers lieten daarin zien wat ze hadden opgestoken van de thema’s van de Zomerschool. De oudere jongens en meisjes namen de kleintjes in hun groep onder hun hoede. Soms ging dat wat luidruchtig en druk, soms rustig en zorgzaam. Dat tekende precies de sfeer van 3 weken Zomerschool: iets leren over jezelf en denken aan de ander. En dat allemaal in je beste Nederlands. De volwassen begeleiders keken het trots aan.
Grote finale
Onder leiding van meester Arend oefenden de kinderen voor de grote finale: een muziekstuk op de gitaar. Daarna begeleidden de aanwezige ouders van het ouderprogramma  hen bij het gezamenlijk bereiden van gezonde hapjes. Zo werden de 3 thema’s van de Zomerschool zichtbaar: muziek, ik-jij-de ander en een gezonde leefstijl.
Vrijwilligers
Het was een vrolijke en leerzame Zomerschool. In totaal 17 vrijwilligers zetten zich in voor het taalprogramma en de middagactiviteiten voor de kinderen. Ook waren enkelen van hen nauw betrokken bij het programma voor de ouders. De Zomerschool mag zich gelukkig prijzen met deze vrijwilligers: Aly, Amira, Arend, Asli, Chantal, Dineke, Esra, Gerdien, Ghassan, Hakan, Karlijn, Linda, Marleen, Roeland, Skylar, Thani en Zehra. Namens de organisatoren – Koppel-Swoe, Stichting Vluchtelingenwerk en de gemeenten Epe en Heerde: heel hartelijk dank!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.