Tropisch 51e KCVO Sportfestijn


Haalde op donderdag en vrijdag de temperatuur de 30 graden nog niet, in het weekend was dat zeker ruim het geval. Tijdens de halve finales van het Toyota Wagenmaker Egelbeek-toernooi was het aangenaam zomeravondvoetbalweer. Eerst trof gastheer KCVO mede-competitiegenoot Activia. De thuisclub zegevierde met 2-0. Later op de avond slaagde sv Vaassen er niet in om WWNA opzij te zetten. Het werd 1-0 voor de mannen uit Wenum Wiesel. Daarnaast werd ook het RABO-talententoernooi gespeeld door de jeugd Onder 17 en 19 tegen die van csv VIOS. Op deze avond werd ook het vernieuwde reclamebord van Toyota Wagenmaker boven de tribune feestelijk heropend.
Vrijdagavond was de jeugd Onder 13 en 15 aan de beurt. Ook zij speelden tegen hun leeftijdsgenootjes van csv VIOS. Dezelfde avond mochten eveneens de Vrouwen uit Vaassen en omgeving hun kunsten vertonen tijdens het Sisters in Lingerie-toernooi. De uiteindelijke winnaars waren de Vrouwen van sv Epe die in de finale de dames van WWNA 1 versloegen. De derde prijs ging naar csv VIOS 1 en de vierde naar V en L.
De zaterdag stond natuurlijk weer in het teken van het familievoetbal waaraan de familie Karrenbelt al voor de 50e keer meedeed. Die eer viel vorig jaar de familie Oortwijn al ten deel. Er werd ondanks de hitte zeer sportief gestreden en de hoofden hadden gelukkig geen last van de tropenkolder. Er werd gevoetbald in 3 poules van 5. De winnaars gingen naar de halve finales alsmede de beste nummer 2. Dat was de familie Meuleman. Die won wel met 3-0 de partij van de familie Betting, de winnaar van vorig jaar. In de andere halve finale trok de familie Leerkes tegen de familie Karrenbelt na penalty’s aan het langste eind. De sub-finale werd direct beslecht vanaf de elfmeterstip. De familie Karrenbelt deed het nu wel beter tegen de familie Betting, die dus respectievelijk derde en vierde werden. De spannende finale ging tussen de families Leerkes en Meuleman. Ook deze clash eindigde in 0-0 en weer toonde de familie Leerkes zich beter in het nemen van de elfmeters. Zij werden aan het eind van een lange zegetocht winnaar en mochten de grote wisselbeker in ontvangst nemen. De sportiviteitsprijs ging naar de familie Berends. ‘s Avonds was het een gezellige drukte bij het optreden van Dennis Wiltink. Dj Remco wist de stemming er ook weer prima in te brengen.
De zondag werd geopend met de traditionele wedstrijd tussen KCVO 2 en sv Vaassen 2. Ditmaal won KCVO met 3-0. Daarna streden sv Vaassen en Activia om de derde plaats van het Egelbeek-toernooi die met 2-1 gewonnen werd door sv Vaassen. De finale van het Toyota Wagenmaker Egelbeek-toernooi werd gespeeld tussen KCVO en WWNA. Na een doelpuntloos gelijkspel en 14 penalty’s triomfeerde KCVO met 5-4. Aanvoerder Rick Beekman nam met trots de wisselbeker in ontvangst uit handen van voorzitter Wilco Oortwijn. KCVO kan met veel genoegen terug kijken op een tropisch Sportfestijn.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.