Teun Mulder tekent Fietsbelofte


Voormalige baanwielrenner en Olympiër Teun Mulder geeft het goede voorbeeld. Hij ondertekent de Fietsbelofte. Dat doet hij tijdens de Culturele Pleinmarkt in de tent van Fietsersbond Epe, zaterdag 14 september in het centrum van Epe. Mulder belooft daarmee dat zijn kind(eren) op de fiets naar school zullen gaan. Zo vaak mogelijk, maar minimaal eens per week. We nodigen u uit bij het ondertekenen aanwezig te zijn. De projectleider van de Landelijke Fietsersbond is met een cameraploeg aanwezig om opnamen te namen voor de website van de actie. Natuurlijk is er gelegenheid om aan Teun Mulder en vertegenwoordigers van de Fietsersbond vragen te stellen en foto’s te maken. Datum: zaterdag 14 september
Plaats: Hoofdstraat Epe ter hoogte van de Action. De Fietsersbond heeft een rode partytent. Tijdstip: 11.30 uur

Achtergrondinformatie
Fietsersbond Epe wil kinderen en hun ouders motiveren om (meer) op de fiets naar school te gaan. Beter voor hun gezondheid, beter voor hun verkeersinzicht, beter voor het milieu. Voor kinderen en hun basisscholen heeft de landelijke Fietsersbond de campagne Het Fietsende Schoolkind ontwikkeld. Ouders krijgen daarin ook een rol. Zij kunnen de Fietsbelofte ondertekenen. Tijdens de Pleinmarkt kunnen ouders de Fietsbelofte (digitaal) onderschrijven. Fietsersbond Epe beloont de ondertekenaars die dag met een informatieve fietsroute door de natuurrijke omgeving van (naar keuze) Epe of Vaassen. De kinderen krijgen een kleurplaat van Het Fietsende Schoolkind. Teun Mulder is tijdens de Pleinmarkt een van de ondertekenaars. Fietsersbond Epe roept kinderen en ouders op om er dan ook bij te zijn en er een vrolijk moment van te maken. De fiets mag voor die gelegenheid mee de Pleinmarkt op. Behalve voor de campagne het Fietsende Schoolkind vraagt Fietsersbond Epe tijdens de Pleinmarkt aandacht voor de verkiezing van Fietsstad 2020. De mening van de fietser bepaalt welke gemeente de beste fietsgemeente wordt. Iedere fietser is stemgerechtigd. In de tent (maar ook thuis) kunnen fietsers hun mening geven over het fietsklimaat in de gemeente Epe of een andere gemeente. Dat kan digitaal of op papier. Fietsersbond Epe biedt verder de hele dag informatie over de fiets-infrastructuur in de gemeente Epe en verleent banden-oppompservice.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.