Vaccinaties voor jongeren op dinsdag 17 september 14:00-17:00 uur


Met een vaccinatie bescherm je jezelf én anderen. Zo zorgen we samen dat infectieziekten in ons land geen kans krijgen. Een vaccinatie is een inenting die ons beschermt tegen infectieziekten. Het gaat om ernstige en besmettelijke ziekten. Vaak met nare en blijvende gevolgen. Juist doordat we ons laten vaccineren bestaan vele van deze ziekten niet meer in ons land. Met elkaar kunnen we dat zo houden.
Bescherm jezelf en anderen
Met een vaccinatie bescherm je jezelf. Een vaccinatie maakt besmetting onmogelijk. Je beschermt dus ook anderen, zoals je leeftijdsgenoten. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten in Nederland geen kans krijgen.
Uitnodiging voor vaccinatie BMR/DTP en HPV
Woon je in de gemeente Epe en ben je geboren in 2010? Dan krijg je een uitnodiging voor een vaccinatie tegen BMR/DTP (bof, mazelen, rode hond/difterie, tetanus, polio). Ben je een meisje geboren in 2006? Dan ontvang je een uitnodiging voor een vaccinatie tegen HPV (het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken). Je krijgt deze uitnodiging thuisgestuurd van het RIVM.
Herhalingsoproep voor HPV en meningokokken ACWY
Ben je een meisje geboren in 2002 of 2003 en heb je je nog niet laten vaccineren tegen HPV? Dan krijg je een herhalingsoproep. Zo kun je de HPV-vaccinatie alsnog halen. Dat geldt ook voor jongeren die de vaccinatie tegen meningokokken ACWY nog niet gehaald hebben.
Dinsdag 17 september 14:00 – 17:00 uur
Je kunt je laten vaccineren op dinsdag 17 september van 14.00 – 17.00 uur in de Prins Willem Alexanderhal, Sportlaan 1 in Epe. De gemeentelijke gezondheidsdienst GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit.
Vaccinatie gemist?
Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.
Heb je vragen of wil je meer informatie over vaccineren?
Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties is te vinden op www.rijksvaccinatieprogramma.nl. Ook kun je elke werkdag van 8:00 – 12:00 uur bellen met de afdeling Jeugdgezondheid van de GGD via (088) 4 433 100 (voor 4-18 jarigen). Heb je een vraag over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar? Dan kun je terecht bij de jeugdgezondheidszorg Vérian in Epe.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.