Karel Tellegen benoemd na 43 jaar voorzitter van BCE tot erevoorzitter


Biljart Club Emst is in januari 1969 opgericht en bestaat dit jaar 50 jaar. Op dit moment telt de actieve biljartclub uit Emst rond de 35 leden, waaronder een damesteam. Dat ze 50 jaar bestaan, wilden ze niet zomaar voorbij laten gaan. Er moest een knallende feestavond komen, vond het bestuur. En wie zou dat beter kunnen organiseren dan het damesteam? En ja hoor, het damesteam was bereid een feestavond te gaan organiseren. Uiteindelijk viel de keus op Party Restaurant “Lokate” in Wijhe. Rond17.00 uur stond er een bus paraat bij de Emsterie in Emst, want de wens was wel dat niemand behoefde te rijden. “Lokate” heeft veel mogelijkheden voor een feestavond. Uiteindelijk werd er gekozen voor “Sandra’s Theater Buffet”. Achteraf een prima keuze.  “Serveerster Sandra mag voor het eerst in het party restaurant komen werken. Naast de hele strenge en humeurige kok is zij diegene die één en ander zal moet uitserveren, het licht en geluid regelen. En alsof dat nog niet genoeg is moet ook nog het entertainment gedeelte voor haar rekening nemen! Met veel humor en (on)handigheden werden er door het “personeel” onverklaarbare trucs vertoont. Met veel gestuntel, halsbrekende toeren en vooral “toevallig ”veel geluk” werd het een avond tot iets onvergetelijks.” Maar het absolute hoogtepunt van het 50 jaar bestaan van Biljart Club Emst was wel dat de 70-jarige Karel Tellegen tot erevoorzitter werd benoemd. Tellegen werd in 1973 lid van Biljart Club Emst. Op dat moment was zijn schoonvader, Herman van de Schepop, voorzitter. In 1976, Tellegen was toen pas 3 jaar lid van de club, nam hij het stokje over en werd gekozen tot voorzitter. En dat heeft hij maar liefst 43 jaar gedaan. Er zullen maar weinig voorzitters zijn bij welke vereniging dan ook, die zolang voorzitter blijven. Penningmeester Werner te Riele memoreerde dat ook zijn toespraak. Hulde aan Karel Tellegen. Karel Tellegen bedankte in zijn toespraak alle leden voor het vertrouwen dat ze in al die jaren in hem gehad hadden en was bijzonder blij dat hij tot erevoorzitter van Biljart Club Emst was benoemd. Penningmeester te Riele kon verder nog mededelen, dat er inmiddels ook een nieuwe voorzitter gevonden was en dat was niemand minder dan de zoon van Karel Tellegen, Gerrit Tellegen. Met luid applaus werd dit begroet.

Door Henk Boeve

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.