MUSEUM DONDERDAG TIJDENS JAARMARKT GEOPEND.


Naast de traditionele jaarmarkt valt er voor belangstellenden op de tweede donderdag in oktober nog meer te genieten in Vaassen. Wat te denken van een bezoek aan Museum Vaassen Historie waar bij het zien van de najaarsexpositie herinneringen opgehaald kunnen worden aan verdwenen Vaassense scholen en zwembaden. Een mooie gelegenheid ook om de werken van de veelzijdige kunstenaar Paul Akkerman te bewonderen, aan wie we onder meer het standbeeld van Willem van Tongeren te danken hebben.
Een bezoek aan het Vaassens museum is de moeite waard, het brengt u terug naar de tijd van hoe het huishouden werd gedaan in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Vroeger liep er tijdens de jaarmarkt vaak een fotograaf rond die iedereen die het maar wilde op de gevoelige plaat vastlegde. In het archief van de Vaassen Reünie zitten tal van voorbeelden van zulke prachtige opnames uit die tijd.
Hoe toepasselijk is het dan om aanstaande donderdag in het museum zelf foto’s te maken van uw kinderen of kleinkinderen gezeten in een oude schoolbank? En dat in de kleding van Ot en Sien, gemaakt door een medewerker van het museum. Het Museum is deze dag geopend van 11.00 tot 16.30 uur. Deze gelegenheid bestaat overigens ook op de tijden dat het museum open is. U bent van harte welkom de suppoosten helpen u graag op weg.
Gereorganiseerd door Vaassen Reünie is om 12.00 uur het bekende stamppotbuffet en vanaf 14.00 uur de fototentoonstelling in Dorpscentrum De Wieken.
Dus u leest het, er valt genoeg te beleven op 10 oktober. De slogan ‘Vaassen leeft – dag in dag uit’ is nog altijd van toepassing. Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel; een kruidenierswinkel; Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73
(schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.