Leerlingen RSG in debat met wethouder over gezonde leefstijl


Donderdagmiddag 17 oktober was de raadszaal in het gemeentehuis het toneel van een debat-marathon. 220 tweedejaars Onderwerp van debat: een gezonde leefstijl. In 4 groepen gaan 220 tweedejaars leerlingen van RSG Noord-Veluwe hierover in debat. Met elkaar, met deskundigen van onder andere de GGD en met wethouder Lia de Waard-Oudesluijs. Stelling Allerlei onderwerpen komen aan bod, zoals groente en fruit, beweging, roken en alcoholgebruik. Telkens leidt een deskundige het onderwerp in. Daarna volgt het debat over een stelling. Een voorbeeld van zo’n stelling: ‘Met gratis fruit en snoepgroente op school behalen alle jongeren hun aanbevolen dagelijkse 200 gram groenten’. ‘Groente… zet je tanden erin!’ Het debat maakt deel uit van de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ Deze campagne vanuit Heel Epe Beweegt ging op maandag 9 september van start. De gemeente en Koppel-Swoe werkten hiervoor samen. De buurtsportcoaches betrokken er allerlei partijen bij: scholen voor basis en voortgezet onderwijs, ondernemers, het consultatiebureau en kinderopvangorganisaties. Deze week was er een Drinkwater Challenge. Bij de start daarvan kregen alle RSG-eerstejaars van Heel Epe Beweegt een speciale bidon.

Kijk ook op heelepebeweegt.nl en op eetgroente.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.