In pyjama op de markt


Nou nee, want dit zie je in een marktkraam toch niet gauw: een wollen tapijt, een opgemaakt bed, een nachtkastje met een schemerlampje erop. In het tafereel een of twee mensen in pyjama. Het lijkt wel een slaapkamer. En dat klopt. In deze slaapkamer zijn logés van harte welkom: mantelzorgers en zorgontvangers die even op adem willen komen. Een voorproefje van logeerzorg. Bij logeerzorg verblijft de zorgontvanger ergens waar professionele zorg voorhanden is. Dat heeft 2 voordelen. De mantelzorger kan even op adem komen en zo overbelasting voorkómen. Tegelijk vergroot logeerzorg zo de kans dat de zorgontvanger langer thuis kan blijven wonen. Eventueel kan de mantelzorger mee uit logeren.

Geselecteerd
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) riep vorig jaar gemeenten op voorstellen in te dienen  voor ‘logeerzorg’. De gemeenten Heerde en Epe sloegen de handen ineen met zorgaanbieders Viattence, Herstelzorg Nederland en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Hun voorstel werd samen met 9 andere voorstellen door VWS geselecteerd. In juli ging het proefproject in de gemeenten Epe en Heerde van start. De eerste ervaringen van de gebruikers zijn positief. Enkele citaten: “Mijn man en ik zijn beiden tot rust gekomen”, “Logeerzorg heeft een positief effect op ons beiden. En op onze relatie”, “De persoonlijke aandacht en service waren top”.

Data en locaties
Op woensdag 6, vrijdag 8 en zaterdag 9 november is de logeerkraam te vinden op de markt van achtereenvolgens Epe, Heerde en Vaassen. Inwoners uit de gemeenten Epe en Heerde kunnen er terecht voor informatie over het proefproject Logeerzorg.

Contact over logeerzorg
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de cliëntondersteuner mantelzorg. Voor de gemeente Heerde is dat Linda Seinstra: 06 – 1930 2657 of linda.seinstra@teamjeugdheerde.nl. Voor de gemeente Epe is dat Gerrita Elskamp: 06 – 4092 4702 of g.elskamp@koppelswoe.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.