Autolaadkraan die tussen boorden van oplegger heen en weer rijdt

Betrouwbaar, servicegericht én innoverend. Wanneer het over HSE Vaassen gaat, dan staan deze drie woorden centraal, zo vindt directeur Jaap Zitman. “Zo hebben we onlangs een uniek product toegevoegd aan ons gamma: we hebben een Palfinger rollerkraan zo opgebouwd, dat deze tussen de boorden van een oplegger kan staan en rijden. Uniek in Nederland, zo denken wij .”Naast het carrosserie-onderhoud van vrachtwagens, de verkoop, montage en reparatie van autolaadkranen, afzetsystemen en kippers, is de Vaassense carrosseriebouwer dus druk aan het innoveren. Zo bouwt HSE al geruime tijd rollerkranen op basis van Palfinger-autolaadkranen. “Maar vanwege vragen van enkele klanten hebben we de 20 ton/meter-variant inmiddels dusdanig aangepast zodat de kraan binnen de zijboorden heen en weer kan rijden en daar ook kan opvouwen.” Dat is uniek, zo weet hij. “We zijn de enige in Nederland die rollerkranen op basis van Palfinger autolaadkranen produceert. Door deze aanpassing wordt het toepassingsgebied nog groter.” Extra voordelen HSE rollerkraan Deze HSE rollerkraan heeft vele extra voordelen, somt Zitman op. Zo maakt het bedrijf uit Vaassen gebruik van de ingenieuze autolaadkranen van Palfinger. “Die zijn eenvoudig te onderhouden. Daarbij zorgt dit merk voor een uitgebreid servicenetwerk door heel Nederland.” Deze kranen zijn zowel in hoogzitvariant of met een afstandsbediening te verkrijgen. Daarbij wordt er een Stage V dieselmotor gebruikt voor deze rollerkranen. “Maar bovenal zeer belangrijk? Deze kranen zijn verkrijgbaar in een uitgebreide range (19 ton/meter tot en met 50 ton/meter) verkrijgbaar. En last but not least: de spoorbreedte en hoogte kan altijd in overleg met de klant worden bepaald.”
Over HSE Vaassen
Carrosseriebouwer HSE (Hydraulic Systems Engineering) uit Vaassen is een servicegerichte partner voor transportondernemers. Jaap Zitman: “We maken opbouwen voor vrachtwagens. Dat is vrijwel altijd maatwerk.” De engineeringsafdeling van HSE ontwerpt met geavanceerde CAD/CAM-software. Zo weet het bedrijf snel hoe de klant het best geholpen kan worden. “Vervolgens halen we de onderdelen in huis en kan de vrachtwagen opgebouwd worden.” Daarbij is HSE leverancier van autolaadkranen (Palfinger), containersystemen en laadbakken. “Vooral onze service is van wezenlijk belang. Wij laten onze klanten niet in de kou staan, we zijn 24 uur per dag beschikbaar. Want wanneer de kipper of het afzetsysteem van je vrachtwagen stuk is, dan kun je niets meer als chauffeur. Dan komen wij als HSE meteen om de hoek kijken. Wij lossen het altijd op.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.