Koersbal in Bloemfontein

Zou je meer willen bewegen? Houd je van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met koersbal op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in steunpunt Bloemfontein. Koersbal is één van de meest bekende zaalbalspelen voor ouderen. Het spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal ‘rollen’ naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (de ‘jack’). Hoe dichter bij de ‘jack’, hoe meer punten je krijgt. De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt, lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen. Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte. Tussendoor is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken en/of wat bij te praten. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

Koersbal is één van de activiteiten georganiseerd door (vrijwilligers van) Koppel-Swoe. Je kunt hier de hele agenda met activiteiten in Bloemfontein bekijken. Voor de agenda met alle activiteiten van Koppel-Swoe kijk je hier.

Voor meer informatie kun je terecht bij: steunpunt Bloemfontein, telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag op 0578-61 71 18. Of bij Karien van den Berg van Koppel-Swoe (0578-67 67 67).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.